Nykvarns IF


Igår (lördag) så var det dags för en match mot det anrika Nykvarns IF. Ett lag som har inlett säsongen, för att vara nykomlingar, bra. Man hade inför våran match vunnit tre matcher, spelat en oavgjord och förlorat två. Så alla visste att det var ett fullt kapelt lag, inte minst genom att coach Ringwall gick igenom dem in i minsta detalj vid onsdags- och torsdags-träningarna. Med andra ord, det fanns inget rum för någon underskattning!

Träningsveckan i övrigt hade varit helt okej, en del har gjort det sämre och andra har gjort det bättre. Men det som stack ut mest var att Tobias "Dala" Dahlström och Micke Lundin lyckades plocka bort hela JäWaAn-linan under torsdagsträningen, något som jag själv inte upplevde då jag låg sjuk hemma. Så det var alltså så man satte ihop backparen, Fredda-Forre och Dala-Ludde, två på pappret otroligt spännande konstalationer.

Men nu tillbaka till matchdagen och framförallt matchmorgonen!
Jag hämtade upp Micke L på morgonen (06.15) och vi körde så fort vi kunde ner till båten(helt i onödan då vi tydligen inte alls var sena som jag trodde). Båttiden flöt förbi rätt så snabbt och vi var i land i vad som känns som en andra hemstad, Nynäshamn. Vi tog oss på cirka 5 minuter oss ut ur den alltför ofta besökta staden och körde e4:an mot Stockholm, svängde sedan av mot Södertälje och väg 255!

Vi var nog båda så pass laddade så att vi hade glömt bort att fråga efter vilken hall matchen skulle spelas i, så vi stannade till i Pressan på t-centralen i Södertälje, och hör-o-hämpna där står Mikael Karlsson (forward i Balrog Botkyrka/Södertälje) och väntar på sin ride home, vi funderade ett tag på att fråga honom men Lundin tog det osäkra före det säkra och sprang in på den illa tilltygade pressbyrån istället, vilket dock gav resultat! Vi fick en bra och lätt vägbeskrivning till Nykvarn och därifrån så hittade vi riktigt, riktigt bra själva.
Kan vara för att inte Nykvarn är så stort, eller för att vi båda har sjukt bra lokalsinne, eller för att inte Nykvarn är så stort.

image22

Eftersom att vi hade runt två timmar att bränna tills resten av laget kom så drog vi ner till centan! Efter ett litet, men ack så bra varv igenom den lilla sportbutiken som fanns i Nykvarn så gick vi ut för att försöka hitta
något att äta. Vi såg att vi hade gått förbi en grill, men den var snällt sagt inte inbjudande, så vi fortsatte uppåt mot vad som såg ut att vara en fet galleria, men ack så fel vi hade!

NYKVARNS QULTURHUS stod det på den glassiga byggnaden och vi blev helt chockade, ett biblotek som var så fint att det tillochmed hade platsat i Visbyhamn fanns i denna lilla håla, i chocken av det mäktiga bibloteket så gick vi i en tjorre brevid och frågade om det fanns något ställa att käka på, vi fick svaret "Jag kan inte det här området" och vi båda tänkte förnöjt att vi hade vart här i en kvart och kände oss ganska säkra på att vi redan hade sett allt.
Men där fick vi fel igen, vi fick syn på ett annat hak, nämligen "Goggos"!

Vi kände att "Goggos" förmodligen var det absolut bästa stället i hela Nykvarn så vi traskade över (under egentligen, men det lät lite coolare med över) järvägsspåren och klev in på en äkta invandrarpizzeria!
Träpanelen stod högt från golv till tak och stearinljusdoften låg i luften, vi bestämde oss snabbt och jag tog en vesuvio och vi gick och satt oss. Efter ett tags tv-tittande, snackande och en upptäckt av att killen som satt bakom oss hade en tröja med sloganen "En riktigt MAN luktar Diesel", så fick vi in maten.
Helt okej sa vi båda och gick tillbaka till bilen och styrde färden tillbaka mot den fina Björkestahallen för att ta det lite lugnt efter alla mäktiga intryck vi hade fått. image23

Där spelades det en damlags-match mellan Nykvarns IF och
Gnesta, en match där Nykvarn var helt överlägsna och vann
med 10-2, bästa spelaren var #88 i Nykvarn,
Minna "Hippo" Heponiemi som har spelat i bla. Balrog
och även representerat det svenska landslaget!



Sen när den matchen var slut så fick vi tillgång till
omklädningsrummet och den riktiga uppladdningen startade,
med ytterligare en gameplangenomgång och smådetaljer,
uppvärmning och målvaktsuppvärmningen.
Matchen i sig tänkte jag inte skriva så mycket
om, men dem två första perioderna var vi milt
sagt inte bra, i den tredje så spelade vi upp oss
och kom ikapp Nykvarnarna till 5-5, och trots ett
ribbskott från Micke Lundin och ett stolpskott
ifrån Fredda Larsson så var det även 5-5 det stod
på tavlan när det hade gått 60 minuter. Dessvärre
för våran del så stod det även 1.53 där uppe sedan dess att Ante
hade gjort en riktigt uppoffrande täckning och sedan hamnat på båda knäna och oturligt nog deltagit i spelet.

De vann sudden-deathen och alla i laget kan nog säga att de inte var nöjda med resultatet.
Men samtidigt fick vi med oss en poäng, vilket är bättre än de noll som vi var nära att få med oss.

Båtresan hem gick snabbt då jag sov, vilket ingen lär ha undsluppit, och lagom när vi var i hemmahamn igen så vaknade jag. Sjussade hem Jon L till sig, Micke L och Tobbe D till den fina innerstadsbon Peter Nothén.

Och så slutade en riktigt lång lördag, fylld av både posetiva och negativa (pusse o nejga) intryck,
nu gäller det att ladda om inför nästa match, som står mot det välkända laget Hammarby IF.

Betyg:

Matchdagen: 6/10 Skön och händelserik dag som avnjöts tillsammans med Micke Lundin, riktigt bra hemfärd också med Matte Henningsson som alltid spexar till det hela.
Matchen: 2/10 Kommentarer överflödiga.


Ursäkta röran,
/MT

Kommentarer
Vad är de som händer säger:

Har den här sidan dött???

Eller har visby inget att skriva om???

2007-11-14 @ 08:15:56
Johan Persson säger:

Hej du som ej vill nämnas vid namn :)
Så här ligger det till:
Jag och Marcus startade sidan under hösten förra säsongen för vi gillar verkligen Visby och tyckte att det skulle vara kul att skriva och referera lite kring vad som händer i laget, på matcherna etc.
Hemsidan gick bra! Vi snittade 100 besökare per dag även under långsäsongen i våras då vi skrev mycket om vilka nyförvärven skulle bli m.m.
Nu är det nya tider, jag har flyttat till Stockholm och kan inte se Visbys matcher lika ofta. Marcus däremot blev erbjuden tjänsten som "materialare" i Visbys a-lag och därför skriver han heller inte så mkt på hemsidan. Sekretess bla.
Men ibland dyker det upp något inlägg så håll ögonen öppna.

PS. Visbys egna sida www.visbyibk.com är mer uppdaterad denna säsong än tidigare. Mycket bra läsning för de som inte kan se alla matcher!

Åskådare säger:

Vad fan e det som händer ang Speakern.
Finns det ingen annan.
Han förstör ju matcherna... Han kan ju plugga in namnen innan han sätter sig...
Pinsamt...

Besviken

2007-11-22 @ 17:17:03
Marcus T säger:

Alltid skönt med onödigt klagande, det bevisar att innebandy berör!!

Har inte under matcherna upplevt det, sen så har jag ju iochförsig inte fokus på det, så jag köper ditt resonemang.

Vad tycker du förresten om Shaffy (stavning), den nya dj'n då?

2007-11-22 @ 23:19:12
Anonym säger:

Visbys sida mer uppdaterad än tidigare, nja de va väl ändå att ta i nåt enormt.

2007-12-12 @ 17:06:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback