Vill du se IBK i elitserien...


...gå då in och rösta på
innebandymagazinet.se,
Dem lagen som finns o välja på är:

image10Onyx (division II),
Örebro (division I),
Karlstad (division I),
Finspång (division I),
Visby (division II).

Så det är bara att gå in och rösta på ibk, längst upp i högra hörnet på innebandymagazinet.se, så får vi se ett fint resultat i nästa upplaga av innebandymagazinet.


Ett nytt stor-tränar-rykte har nu spridits om Visby-klubben.

image14
IBF Falun Dam-A's fd huvudtränare Kimmy Dalbjer och hans partner Malin Dalbjer(spelare i Faluns dam-elitlag) sägs vara påväg ner till ön och detta kanske redan till den kommande säsongen,
- Det enda som kan få oss att tacka nej är väl just
att det ligger lite fel i tiden
, säger Kimmy till GT.

Malin är självklart tilltänkt som spelare/målsprutare
(25 mål på 26 matcher förra sässen) i Endre IF och Kimmys roll i Visby kommer naturligtvis inte att bli head-coach utan som andra- eller tredje-tränare bakom Mika Packalén och Jocke Jönsson.
Något som Kimmy ser fram emot, såhär säger han i dagens GT-artikel,
-
Det vore en ära att få stå som tränare vid sidan av Mika Packalén. Det som jag är intresserad av är ett lag som vill vinna - oavsett vilken nivå man spelar på - och det vill verkligen Visby IBK.



Men nu blir det till att gå på tryouten för att kolla när, förhoppningsvis, "Balrog-ynlingarna" visar en förbannat hög klass. Vi ses där klockan 16.00, i InneBandyCentrum !

/mt

Tankar angående förra tryouten och den kommande.


Så har det nu blivit dags för tryout - del 2, de spelarna som kommer besöka ön är nu alltså:

164279-7
Linus Näsman:
Position: Forward.
Född: 1986.
Fattning: Right.
Senaste klubb: Balrog IK.
Moderklubb: Högdalen AIS.
Tidigare klubbar: Högdalen AIS, Gaik Väsby Innebandyklubb.
Poäng 06/07: 7 (2+5) på 19 matcher.

Mario Micalizzi:
164279-6Position: Back.
Född: 1987.
Fattning: Left.
Senaste klubb: Onyx.
Moderklubb: Balrog IK.
Tidigare klubbar: Balrog IK.
Poäng 06/07: 13 (7+6) på 22 matcher.


Rabi Kahlaji:
164279-8
Position: Forward.
Född: 1987.
Fattning: Right.
Senaste klubb: Balrog IK.
Moderklubb: Balrog IK.
Tidigare klubbar: Balrog IK.
Poäng 06/07: 5 (1+4) på 22 matcher.



Det är mycket prat om Visby för tillfället.
Enligt de gotländska tidningarna så är det så gott som klart med de två största profilerna ifrån första tryouten, Micke Anderson och Jonas Gatu. Det sägs även att Visby-bekantingen Emil "Zäta" Zetterberg har kommit fram till en muntlig "deal" med IBK och att dessa är alltså bara tre påskrifter ifrån att bilda kanske den mest intressanta kedjan i division2 till nästa säsong.

Dock så har Henrik "Henget" Gustafsson meddelat att han efter sju års trogen tjänst för Visby, bestämt sig för att lägga klubban på hyllan. Det bör dock tilläggas att den 26-årige assisterande-lagkaptenen sannolikt kommer att fortsätta inom klubben, förmodligen som hjälptränare eller lagledare.
- Han lämnar oss, åtminstone som spelare. Men han är en bra kille med många bra ledaregenskaper, säger Packalén i Gotlands Tidningar.

Andra spelare som har bestämt sig för att lämna Visby är:
Mikael Marquart, Robert Larsson, Tobias Wendelstig och sedan tidigare är det även näst intill klart att Josef Georgii och Johnny Norrbom kommer att lämna, enligt Gotlands Tidningar så är det helt enkelt för att man inte har fått tag i spelarna sen dess att dem lämnade ön, något som Mika Packalén motvilligt bekräftar, - De har åkt härifrån och vi får inte tag i dem. Tyvärr, men det känns som att vi måste avskriva dem, säger Mika i GT.

image9
"Henget" som hårmodell, publicerad på
VisbyIBK.com.


/mt


Jonas Gatu har drabbats av en blodpropp...


Visby-aktuelle Jonas Gatu har drabbats av en blodpropp i armen.
Proppen sägs ha orsakats av att han är född med ett "extra" revben och att det
skall ha tryckt över en ven. Så även det måste opereras bort för att ta bort
risken att han skall få en till propp.


Detta medför att han inte kommer att kunna träna på ett tag, men
han kommer dock att bli helt återställt.

Som bekant så kommer han att lämna Falun, klubben där han spelat hela sin innebandy-karriär.
Anbud saknas inte då han enligt innebandymagazinet.se har fått anbud ifrån en elitserie-klubb,
en norsk klubb och även ifrån Visby.

Vi hälsar ett stort krya-på-dig till Jonas och lycka till med rehaben!

/mt

IBK tappar 20%-enheter av sargreklams-inkomsterna..


Något som mycket förståligt har fått styrelsen i Visby IBK att gå i taket.
Man har alltså blivit av med mellan 70 och 80 tusen kronor, direkt ifrån
budgeten som man hade inför säsongen och kommer nu att få höja diverse
avgifter och dra ner på vissa saker.

Mer om detta finns att läsa i en artikel på
visbyibk.com eller på helagotland.se

Nya friska pengar till IBK


Enligt de båda lokaltidningarna här på ön så har nu Visby IBK's ansökan om ett investeringsstöd på en miljon kronor beviljats av Gotlands Kommun.
Pengarna skall i första hand gå till att bygga ut IBC, klubbens träningskomplex, och göra plats för dusch- och omklädningsrum i direktanslutning.


Ett driftstöd kommer även att ges och det kommer att ge ytterligare 100'000 efter det att utbyggnaden stått klar.
En av frontmännen och grundarna i Visby IBK, Per Viberg, säger så här om IBC,
- Innebandycentrum är fantastiskt för oss, jag vet inte hur vi skulle klara oss annars. Vi hyr ännu lokalen, men målet är att äga den i framtiden, säger han och tillägger, - Förhoppningsvis kan vi köra igång med omklädningsrummen om några veckor. När vi är klara kommer vi att kunna använda hallen ännu mer. Tanken är att A-laget skall träna där allt mer.

(helagotland.se)

5000 besökare.


Vi har nu nått gränsen 5000 besökare under de 4 månader som vi nu har haft uppe räknaren så vi har alltså i snitt haft 41.7 besökare/dag och det är vi otroligt nöjda och tacksamma för!


Än en gång vill vi dock påpeka att vi saknar ERA röster också. Så ni är mer än välkommna att skriva lite och reflektera över det vi har skrivit, eller kanske tillochmed skriva en egen krönika?

Om så är fallet så kan ni maila oss på [email protected] och så svarar vi så fort vi ser det.

Tack på förhand och välkommna åter, igen och igen och igen!

En mycket intressant helg


På lördag klockan 16.00 var det dags, runt 25 spelare var samlade i det forna "X-huset", numera InneBandyCentrum.
Fyra av dem var fastlandsspelare som var på provspel och samtliga fyra gjorde ett posetivt intryck på oss, vissa mer och andra lite mindre, men över det hela taget så var det en lyckad dag för dem flesta.


Den som såg bäst ut var Jonas Gatu. Som vi även skrev vid "vinter-breaket" så har Jonas en otrolig talang, han kan ta sin gubbe, han har snabba handleder och dessutom så visade han prov på ett ganska bra slagskott.
- Han dominerade klart och är otroligt skicklig med boll. Inget tvivel om att vi vill ha honom.
Kommenterar Mika.

En annan "heting" var Micke Anderson, han har under de senaste säsongerna inte riktigt fått spelet att fungera i sitt FCH, men hans skott och speluppfattning håller helt klart elitserie-klass. Det enda problemet tycks vara mentalt.. Micke har som alla vet mycket att leva upp till då brorsan heter Johan Anderson och har för vana att stänka in bollar i den (dessvärre) utslagna elitserie-klubben Storvreta.
Micke har dock även han en stor potential och söker efter en nystart och vi hoppas otroligt mycket på att affären går i lås.

Den tredje spelaren var Ristomtas lagkapten Ante Wilson.
Ante har ett otroligt bra snack på planen och började nästan med en gång gå in och styra i spelet, det är en oerhört nyttig spelare som lever upp till epitetet "Slitvarg", men han är även otroligt spelskicklig och kan sin sak framför mål. En spelare som vi tror ligger varmt hos Mika och är väl den mest troliga övergången.

Sist men defintivt inte minst (där fick man till det) var Tobias Hellqvist, en bjässe som har sina rötter i Ristomta.
Tobias såg till en början lite seg ut, kan bero på träningsuppehållet i norge, men började senare ta för sig mer och mer. Har en enorm räckvidd och var väldigt stabil i alla lägen, jag kan inte minnas att han gick bort sig någon gång.
Förmodligen tänkt som en defensiv back.

Även många positiva ord kom ifrån sportgruppen som även dom tycktes vara impade av samtliga spelare, en åsikt som huvudtränare Mika Packalén, - Ingen försämrade sina chanser att spela för Visby IBK, fast som vanligt är spelarna själva missnöjda med sina insatser, säger Mika.

På kvällen så skolades spelarna in lite i laget då man höll en liten fest med nästan samtliga spelare deltagande. Ett arrangemang som plussas enormt av mig, det är trots allt så att spelarna skall platsa in i gruppen före dem ens kan va påtänkta till att värvas.

Så över det hela taget så känner jag mig jätte nöjd med helgen och ser fram emot helgen 28-29 med stor spänning. Det ryktas nämligen om en sm-final spelare och en milt sagt poäng-kung, men vad vet man?


/mt

Spelarna som kommer till första tryouten

Här kommer det en liten genomgång på vilka spelare som kommer att gästa oss nu i helgen, faktan är tagen från diverse hemsidor som innebandynytt.se, innebandymagazinet.se och bilderna är mestadels tagna därifrån också.

Spelaren som bär på den största potentialen är Mikael Anderson som är yngre bror till Jönköpings och senare Storvretas poängkung Johan Anderson, han kommer ursprungligen från Alingsås där han som ung talang spelade tre säsonger i division 2 innan Mikael som 17-åring gick till Pixbo Wallenstam där han spåddes en lysande framtid efter elitseriedebuten. Pixbo vann två raka SM-guld och hade en stjärnspäckad trupp, han valde dock senare att göra sin bror sällskap i Jönköping och efter ett par säsonger där så fick han oväntat nog inte förlängt kontrakt, han hade flera anbud men valde sen FC Helsingborg och elitserie-spel.mikael anderson

Sist men inte minst så är Mikael right-skytt vilket IBK utan att
överdriva är i desperat behov av då Mange Larsson är den
ende righthookade spelaren som finns att tillgå, han sägs
dessutom ha ett bra skott vilket är ett stort plus naturligtvis.


Jonas Gatu är en mycket bekant spelare för Visby IBK,
dels på grund av hans provspel i januari och dels så känner
Mika Packalén till honom mycket bra sen hans tid i Falun.

Gatu är en spelare på bara 22 år och han besitter
en otrolig en mot en-förmåga som han visade upp i
All star-matchen under hans provspel.

jonas gatuPer Viberg kommenterar Gatu såhär:

- Jonas är en mycket intressant spelare för oss både kort- och långsiktigt.
Han är irrationell
och skicklig i en mot en-situationer samt att han kan
användas både som spelfördelare och avslutare.
Dessutom behärskar Gatu att spela på flera positioner.







Ante Vilson
är också han en bekant spelare för laget Visby IBK, han har varit en av Ristomtas allra mest framträdande spelare under dem senaste säsongerna och har även vid 26 års ålder utsetts till lagkapten för tomtarna. Ante kom under föregående säsong 3:a i den interna poängligan på 25 (14+11) poäng, men det är inte dem egenskaperna som Ronny Carlsson lägger fram som hans största, utan det är:
"Han är en otrolig grovjobbare och bollvinnare, oerhört nyttig"

Tobias Hellqvist är som Mikael en right-spelare och trots hans primär-position som back så har han petat in
18 (4+14) poäng på 18 matcher i grundserien, vilket naturligtvis är otroligt bra. 195 cm / 95 kg vittnar på en rätt så stor och stark kille, vilket skall bli väldigt kul att se närmare på.
Även han har mött Visby i sin karriär som Ristomta-spelare och han ryktas även vara på väg tillbaka dit, något som Ronny Carlsson varken vill dementera eller bekräfta:
tobias hellqvist
Så Tobbe drar på sig den blå tröjan alltså?
- Hahaha, den som lever får se och jag tror det
kan vara värt att hålla sig vid liv.
(taget ifrån Ristomtas hemsida)

Men det verkar ändå som om Visby är hans första priotering,
den här frågan talar väl rätt mycket för sig själv:
Vilket är ditt bästa innebandy-minne?
- Visby borta. Bra fester.

Det var en liten genomgång på vad vi kommer att ha o vänta oss på lördag och söndag, vi kommer återkomma med mer fakta om spelarna efter att ha sett lite på träningarna och även kanske haft tid att snacka med Mika eller någon annan.


/mt


IBK-tryouts och Mika-nytt.


Nu kan man säga att tryoutsen ligger i luften, det kommer ner fem spelare redan nu till helgen och visar upp sig klockan 16:00 på lördag i InnebandyCentret.


Enligt Mika själv verkar det största problemet inte att det saknas potentiella nyförvärv, utan snarare det vanliga ö-problemet med jobb osv.
- Vi kikar vi på ca fem spelare åt gången. Det är viktigt för alla parter att man får helheten att stämma både på och utanför plan, säger Mika.

På tal om Mika, han har blivit nominerad för ett nytt jobb, och det är inte vilket jobb som helst utan kanske det största och mest ärorika jobb som finns inom innebandy, nämligen tränare för svenska herr-landslaget!


Enligt
innebandymagazinet.se så är han en av dem tio tänkbara och Mika kommenterar det sjävl på följande sätt:

- Det är naturligtvis en stor ära bara att vara med i diskussionen bland de nämnda tränarkollegorna, säger Mika Packalén.


Vad skulle du svara på ett officiellt anbud?
- Jag skulle ge det en ordentlig funderare. Det är en hedersuppgift att leda ett landslag. Dessutom kanske bland de sista morötterna jag har kvar i min karriär, fortsätter Packalén.


Du har två år kvar på ditt kontrakt med Visby IBK?
- Jag har faktiskt en öppning, en klausul, i mitt nuvarande kontrakt för just sånt här. Missförstå mig dock rätt, jag är mycket nöjd med Gotland och Visby, avslutar Packalén med ett leende.


Taget ifrån Mika's personliga hemsida och hans krönikörspalt!

 

/mt

Glad Påsk!

Glad Påsk allesammans önskar vi här på ibkfans!

Vi vill även passa på att säga att Mika P har börjat småskriva lite igen(han påpekar att det är en krönika och inte en blogg), som vi naturligtvis hoppas att ni tar er lite tid att läsa!!

Klicka
här för direktlänk!

Var förberedda på en helg fylld av tryouts nästa helg,
bara att ta sig dit och se vilka som är framtidens ibk-spelare!
ETT MÅSTE!!