Vi såg...

...Magnus 'Mange' Larsson spatsera med hunden på Södervärnsgatan idag vid 16-tiden. Han såg frisk och kry ut och hunden var fin.

Ingen Bäckström för IBK

Lokalpressen skriver i dag om att Bäckström åker hem till Ö-vik för att hjälpa dem att hålla sig kvar i divsion 1. Vi önskar all lycka till honom och Ö-vik!
Bäckström har fått en speciell plats i alla våra hjärtan! Kom gärna tillbaka vår alldeles egna tvåfaldiga världsmästare ;)

Mika Packalen talar även ut i GT om kommande delen av säsongen, mycket läsvärd artikel.

GA-sportens redaktör skriver om hur säsongen måste fortskrida för att IBK ska ta kvalplatsen, läs här.

Håll till godo med detta, mer kommer under veckan. Det kan vi lova.

                                             Bäckström #42

Eftersnack.


Jag och mina resekamrater började faktiskt prata om division 1 redan kanske 10 minuter efter matchen, vi kommer att få ta en senväg men det är det ju värt?

Aja för att kanske öppna upp ett hål i en ganska dyster dag så bör alla spekulera i detta:
"- Vi hade jättesvårt att komma till chanser. Vi brukar skjuta mycket skott men kom inte i såna lägen i dag. Tråkigt, men nu är det kvalplatsen som gäller, avslutar Bäckström."

Är jag bara otroligt förhoppningsfull eller öppnar han faktiskt för en fortsättning?


Återkommer med referat osv. senare.

Grattis förresten till Älvsjö som nu har säkrat sin plats brevid Visby i div. 1!

/mt

IBK-Fans!


1000 besökare på 10 dagar, stort!

100 fans med mot Älvsjö, större!

1 :an för IBK, störst!


/mt

Daniel Hinks borta resten av säsongen?


Det ser ut som att en av Älvsjös viktigaste spelare, Daniel Hinks, blir borta resten av säsongen.
Han trampade snett i matchen mot Duvbo senast och det står i alla fall klart att han inte kan spela mot Visby IBK på söndag.

Hinks har varit Älvsjös största poäng-producent då han har stått för 30 (!) mål och 5 assist. Och är naturligt vis en otroligt stor kugge då han nästan har stått för en tredjedel av Älvsjös mål.

Crille "Bom Bom" Nilsson eller var det hulken?

Vår Crille Nilsson har nu som nämnts på Visby IBK's hemsida gått upp i ledning i div. 2 östra svealands poängliga. Efter fem mål av het-Crille i helgen så hoppas vi på än fler mot Älvsjö.

Men varför kallar han sig Bom Bom? Det har jag frågat mig, men aldrig frågat honom :) Vi här på bloggen kan i alla fall presentera en annan sida av Crille. Efter hemmamötet mot T/T har
Tobias Wallström presenterat bilder på sin hemsida där vi hittar Crilles egna Hulkenimitationer.

För övrigt så är det inte bara han som är het. Vi har nu haft ett snitt på 100 besökare per dagen sedan vi tog fram bloggen. Snart firas det alltså tusen besökare! Riktigt häftigt. Tack alla!
Crille Hulk

Matchreferat: Ristomta IF vs. Visby IBK


...14:00 stod fem tappra gotlänningar i Ristomtas hemmahall
.
Det var storpublik för dagen, 155 personer, och det kändes faktiskt som om vi inte skulle få så många sylar i vädret, men oj så fel vi hade. Denna 150 personer starka (?) publiken gjorde absolut inte mer ljud än vad vi fem gjorde, pinsamt är inte ens rätt ord. Snarare taskigt. Här har man ett lag som satsar på att klara sig kvar och allt man kan göra är att sitta och klaga på motståndarlaget, så som vi har sagt innan, skärp er nu nynäs-bor !!

Men jag skall inte gå in så mycket mer på detta, utan jag hoppar på matchrapporten.

Första perioden:
Redan i den tredje minuten så skickar en av kungarna för dagen iväg sin första kasse. Ett viktigt mål som sedan följdes av "Henget" som dundrade dit ett snyggt slagskott på volley, med andra ord ett Järlö-mål!
I den 16:nde minuten så får Ristomta sin första riktiga mål-chans, vilken resulterar i 2-1. IBK-spelarna är inte riktigt vakna i tekningen direkt efter målet och bara åtta sekunder efter 2-1 så styr "Dahla" oturligt in en chansboll av Patrik Nilsson, 2-2. 
Men Visby blir inte darrigare av det än att Crille Nilsson kan kontra sin sin andra kasse för dagen och Visby går hyffsat välförkänt in i den första pausen med en 3-2 i ryggen.

Andra perioden:
Ristomta lite bättre än Visby som 3.34 får en utvisning för hårtspel (tror jag) och Ristomta får på ett hyffsat rull. Och det är nu som matchens "snackis" inträffar: en Tomte skickar in den framför mål och Ante Wilson sätter dit sin fot. Här blåser en av domarna för mål medans den andre gör T-tecknet, dem snackar ett tag med varandra och båda lagens lagkaptener vill vara med o tugga. Efter en liten stunds rabalder så kommer domarna överrens om att det är ett felaktigt gjort mål och det blir ett himla halloj på läktarna (för första och sista gången). Det är också här som en av damerna kläcker ur sig att "Wahman kan väl inte spela han är ju över trettio?" och någonting om att det är skandal, men är det fotboll dem vill se kan dem ju gå på andra matcher.....
Hur som helst, 08.08 får Ristomta en utvisning och IBK får även ett fint frislags-läge. Wahman går fram till bollen och fintar pass varpå tomte-backarna markerar bort Visby spelarna och Wahman kan smälla upp den i vänstra krysset och ställningen är nu 4-2 till Visby. Blev inget långt PP för Visby här inte.
Matchtempot går ner ett par hack och Visby får 14.11 en ganska diskutabel utvisning, denna gången på Henget (?). Ristomta står och fumlar lite med bollen och en Visby-försvarare tar den och slår upp direkt på Crille Nilsson som visar att han är i form när han med hjälp av högre makter lyckas rulla in en boll ifrån halva plan, dock en bra prestation från Visby och det står nu 5-2  till dem gul-blåa.
Ristomta fortsätter detta PP ganska bra och lyckas hänga dit 5-3 genom Andreas Wilson, tid 14.58.
Det är lite chanser fram och tillbaka mellan lagen, men på en spelvändning i den artonde minuten så lämnas Crille Nilsson alldeles för ensam och med alldeles för  mycket tid. Vilket resulterar i 6-3 Visby.
Visby vinner denna period med 3-1 och gotlänningarna har ganska bra kontroll på matchen.

Tredje perioden:
Visby spelar inte på topp och det märks.
Endå så lyckas "Henget" sätta dit sin andra för dagen och det står nu alltså 7-3 till gutarna.
Efter detta så verkar Ristomta få en nytändning och dem sätter en boll 04.13, 7-4.
Ristomta tar för sig mer och mer och skapar ett par riktigt heta chanser, men Stoffe Marquart briljerar i Visbymålet. Packalén begär time out 09.46 för att lugna ner spelet lite. Detta följs dock av en oturlig utvisning på Micke Järlö för upprepade slag och Ristomta har nu alla möjligheter som finns att göra ett otroligt viktigt 7-5 mål, men det kommer inte.
Visbys mannar kämpar otroligt hårt och uthärdar dessa två minuter på bästa sätt, ett ytterligare bevis på att Visbys numerära under/över-lägen har fungerat riktigt bra på senare tid.
14.08 så är det då Ristomtas tur att få smaka på domar-duons diskutabla utvisningar och Visby får igång ett skönt rull där Crille kan sätta femte för dagen. Visby ser otroligt taggat ut och inte minst Crille.
Nu tar Ronny Carlsson i Ristomtabåset en time out och Tomtaspelarna viker inte ner sig utan gör istället 8-5. Här tar man nu ut målvakten och Ristomta får ett bra rull, men det laget som Visby har på plan jobbar kopiöst och där speciellt Johnny Norrbom, som oturligt nog får en utvisning för att han skrikit "fan".
Detta betyder 6 mot 4 för tomtarna, men Visby klarar även detta och kan genom Fredda Larsson sätta dit det punkterande 9-5 målet i den 19onde minuten, matchen är avgjord. Båda lagen spelar av tiden och Visby låter mer eller mindre den halvnye Peter Edfors sätta dit slut resultatet 9-6.

Matchens bästa spelare:

* Johnny Norrbom, IBK, som jag spådde innan matchen så blev Johnny en otroligt viktig kugge då han slet mer än någon annan på hela planen idag.
* Crille Nilsson, IBK, fem härliga mål och han visar än en gång att han är i storform.
* Stoffe Marquart, IBK, ett par riktigt viktiga räddningar, spelar mycket på känsla och det lönar sig när man är i form.
* Mattias Mikulski, Ristomta, riktigt stark back som är hämtad ifrån Balrog, kommer att vara avgörande för Ristomtas framtida division2-spel!


Det var ingen skönspelad match och den innehöll mycket fight, domar-tabbar (vilket vi dessvärre börjar bli vana med) men även ett par riktigt snygga mål.


Nu är det Älvsjö borta som gäller nästa helg. Ett Älvsjö som verkar vara i gungning då dem tvingades till SD hemma mot Duvbo senast. Detta kommer dock att bli en av dem tuffaste matcherna och vi återkommer naturligtvis med mer information om denna matchen senare i veckan.

/mt

En lördag i riktig supporteranda

14:00 stod fem tappra gotlänningar i Ristomtas hemmahall i Nynäshamn och väntade oss tre nya friska poäng för vårt Visby! Och visst slutade matchen med Visbyseger. Men detta inlägg kommer att handla om förberedelserna inför matchen och vad som finns att göra en lördag i Nynäs.

08:00 sitter vi på båten och spelar poker med IBK's Peter Kneizsl och Adam Waktell, även Norrbom och Forre kom förbi med sin läckra IBK-inför-match-utstyrsel innehållande vit skjorta med svarta ränder, svarta byxor och skärp. Något som även 'lilla' Adam hade på sig, dock inte Peter... Hmm, var han kanske för lat för att hämta kläderna på kansliet eller hade han bara i fått dem? =) Peter som senare under dagen skulle göra a-lagsdebut i div. 2.

När vi väl var i land sådär kring kl. 10:00 kom en vänlig MT-pappa och hämtade oss vid båten. Han tog oss in till Nynäshamn City där vi skulle tillbringa timmarna innan match. Vi sprang runt stan och letade efter blåa och gula supportergrejer. Något som visade sig vara ganska svårt att hitta. Någon timme senare kom vi på att vi måste ju ha en hulligantuta med oss in i hallen. Då tar MT-pappan med sig två av oss fem i väg på en tur runt hela Nynäs för att försöka hitta en tuta.

Under tiden går vi som är kvar runt i Nynäs för att fortsätta leta saker. Vi hittar en leksakbutik där vi till slut hittar en tamburin värde 59 kr, en tamburin som, trotts sin korta livstid, skulle visa sig vara till mycket bra användning. Vi hittar även partajtutor och serpentiner som är gula och blå. De andra sluter snart upp med gruppen utan någon huligantuta, tyvärr.

Vi käkar lunch på en schysst asiatisk restaurang i Nynäsgallerian, en galleria som bestod av tre butiker och denna restaurang. Därefter drog vi till hallen för att rigga inför matchen. Vi var där en och en halv timme innan matchstart och vi hade gått om tid till att förbereda oss.

Vi sätter upp vårt lakan med hemsideadressen, bryter isär våra serpentiner och provar våra partytutor. Snart är matchen på väg att börja och vi känner stämningen(?) från de 150 Ristomtasupportrar som finns i hallen. Eller inte, Ristomta måste ha den tråkigaste publiken, kul att göra mål när ens supporters inte äns apploderar målskytten när speakern annonserar denne. Nej, ryck upp er Ristomta.

Domaren blåser i pipan och matchen är i gång nu väntar två timmar av ett jäkla liv från vår sida. Några i publiken verkar bli irriterade men vad gör det. Visby måste ju ta så många poäng som möjligt! Och vi ska vara där för dem!

En dam framför oss verkar bli riktigt irriterad över oss och öppnar munnen för att spy galla på oss och Visby ett antal gånger under matchen. Kan citera henne: "Haha, han kan ju inte spela innebandy heller. Han är ju över 30..." när Wahman visar sig på planen.
En annan dam kommer fram till oss och säger att det är ett förfäligt liv på oss. Och att det är skillnad på supporters och dylikt. Vi är tydligen dylikt. Kanske ska vi döpa IBK-klacken för Visby IBK Dyliktklubb, inte vet jag?

Efter matchen när IBK vunnit med 9-6 och Fredda gjort sitt första mål i IBK denna säsong tackar hela laget av oss. Det känns stort! Hoppas att fler får känna samma känsla när Visby möter Älvsjö nästa helg.

Timmarna efter matchen tillbringas tillsammans med större delen av Visbys lag på en sportbar i utkanten av Nynäshamn City. Vi kollar på fotboll och äter mat.

20:05 går båten till Gotland och 23:30 är vi hemma på ön. Känns skönt att ha med sig tre fin(sk)a pinnar i bagaget.

Intervjeu med Ristomtas Ronny Carlsson!


God Kväll!

Jag bestämde mig under kvällen för att slå en signal och fråga Ristomtas tränare
om hur läget var i våran närmsta innebandy-stad, det blev en otroligt lång och härlig
pratstund med Ronny och här är den:


Tjenare Ronny, hur är läget såhär inför stundande match?


Hej! Det är spänt, laddat och det känns som om det gärna får bli lördag.

Okey, Visby vann ju senaste matchen i Södervärnshallen med 5-2, vad har ni
förändrat sen dess?


Jag tillträdde ju här i julas, men jag har hört om matchen och jag vet ju
att Ristomta hade ett svagare lag då. Dem hade även en medveten skyttegravs-taktik
som gick ut på att kontraslå på en kanske två gubbar i princip 60 minuter oavsett
vad det står på tavlan..
Det är inte riktigt som vi spelar idag utan vi försöker skapa lite mer av egen
kraft och få lite längre anfall och sen kontraslå när tillfälle ges.
Vi spelar alltså annorlunda och har en helt annan trupp. Så det kommer bli en helt
annan match, det är helt andra förutsättningar - förra matchen betyder
ingenting i dagsläget.


Visby har ju en fantastisk hemmapublik och i senaste mötet mot T/T så kom det
742 personer för att se matchen, hur ligger det till hos er?


Nu för tiden ganska dåligt, allt mellan 70 till 120-130 en bra dag. Det har
inte ve
arit så alltid och det är inte något som vi är nöjda med, men vi får
konsentrera oss på spelet här und
r våren och skärpa till den biten till
framtiden. Vi vet ju att det finns möjligheter då vi har haft över 200 i
snitt förut, men vi får hoppas att det kommer några fler nu på lördag för att
det är Visby som gästar.


Ni har ju gjort två stora värvningar under julen, backarna Mattias Mikulski ifrån Balrog och Jimmy Näslund ifrån Handen har ju förstärkt, tror du att deras erfarenhet kommer att hjälpa er mot Visby och eventuellt kvar i tvåan?


Deras elitserie äventyr har varit i lag som har varit utsatta och spelat med
kniven på strupen. Då dem är dels vana med den situationen men sen har dem
ju erfarenheten ifrån det i mycket högre serier där det kanske betyder ännu
mer än det gör här nere. Så det är jätte värdefullt för oss att ha deras
attityd i match-situationerna som t.ex. mot duvbo senast när dem sätter 4-3
i sjunde minuten, tredje perioden. Där är det ju lätt att man viker ner sig,
men dem är en bidragande orsak till att lyfter vi oss gör tre raka mål
istället. Den erfarenheten dem har och energin är extremt viktigt och det
tror jag kommer visa sig på lördag.


Jag kan ju tänka mig att dessa två herrar är ganska rutinerade ifrån stora
matcher och kanske inte blir så nervösa, men övriga laget hur tror du dem reagerar
på att möta Visby?


Vi har 3 juniorer som precis har fyllt arton och har denna säsongen
flyttats upp ifrån juniortruppen och är första-års seniorer, så vi har tre
unga killar men dem spelar väldigt bra.  Sen i övrigt så i dem två
start-femmor vi har, det är ju också en skillnad från i höstas, vi spelar alltså bara på två
femmor i jämförelse med dem tre femmorna vi hade i tidigare.

Så vi har alltså sju av dem tio som startar ute på planen och inklusive målvakten har vi alltså
åtta stycken som alla har spelat med kniven under strupen i division 2. Sen har vi ju
även tre stycken som har spelat i högre serier; Peter edfors som kom tillbaka före jul,
och sen Jimmy och Mattias. Det är klart att det kommer att finnas nerver men
vi får försöka vända detta till något gott, vi har en sån känsla. Det känns
bra.


Visby har ju gjort många förändringar i truppen, både spelare och tränare har bytts ut, vad vet du om dagens upplaga av Visby?

Visby har ju Packalén som är väldigt noggrann med allt han gör. I Visbys lag
händer nästan ingenting av en slump utan det finns en mening med allting.
Dem är väldigt duktiga i försvaret och han vet exakt vart han vill ha dem och han är
väldigt duktig på att få dem dit. Sen har dem ju individuellt ett par
spelare som nästan kan lirka upp vilket försvar som helst.

Så dem har ju alla ingredienser; bra ledare, bra spelare, ett par duktiga individualister
och ett par riktigt starka lagspelare. Så jag tycker att dem har ett riktigt
bra lag, utan tvekan. Det blir jobbigt för oss och det vet vi (skratt).


Visby har ju en otroligt viktig kjedja med ett par poäng-glada killar som består av Andreas Wahman, Mikael Järlö och Crille Nilsson. Vad känner du till om denna "gubb-kjedja"?

Wahman har jag inte stött på innan, men Järlö och Crille Nilsson har jag
stött på eftersom att jag har varit tränare tidigare i ristomta ungefär elva
säsonger så har jag ju stött på dem ett gäng gånger, så det är naturligtvis två
herrar som man har svurit sig hes över många gånger. Det är ju faktiskt en jätte
bra konstilation, man kallar ju dem för "gubb-kjedjan" för att dem är ju
lite över trettio, men det kanske är så att i sverige så är vi så jävla syniska
för det här trettio-strecket. Det är ju ifrån trettio år och ett par år framåt
som man spelar sin bästa innebandy.

 Men jag tycker som sagt att det är en jätte bra konstilation som inte blir närvös och dem är fortfarande hungriga så dem kommer vi absolut få jobba hårt på. Det känns som om det är den vi
måste försöka stoppa, visst det finns ett par vapen till i visby men det är som du
säger i synnerhet dem, så det kommer bli kul o se.
Men dem behöver ju inte överdriva (skratt).


Hur har träningen fungerat sedan du tog över vid jul?

Det blir bättre o bättre. Det var ganska lojt när jag kom i vintras. Så
vi har tränat mycket diciplin, fart och att ta tillvara på tiden och träna
effektivt. Sen kom ju den här viktiga segern mot duvbo vilket ger dem lite
"lön" i form av tre poäng, så nu senaste veckan har det blivit mycket
bättre. Och trots att vi  ju bara spelar på tio utespelare så ligger vi endå på arton-nitton
man som kämpar på träningarna, så det ser bättre ut ifrån träning till
träning och det måste fortsätta så om vi skall kunna hugga på det lilla
halmstråt som finns kvar.


Hur slutar division 2 östra svealand? Botten och toppen alltså?

Älvsjö kommer vinna, dem förlorar sällan och har en liten lucka. dem blir
svåra att komma ikapp.
Andraplatsen är otroligt svårt då 
Visby, Huddinge och T/T ligger o kämpar om den, så det
är jätte svårt att säga.  Men jag är väl egoistisk då och säger att T/T
tar kvalplatsen och vi stannar kvar så att vi får möta visby nästa år igen,
vilket vi gör jätte gärna. Men Visby har ju en bra chans till att ta kvalplatsen,
utan tvekan. Alltså det blir jämt mellan Huddinge, T/T och Visby!
Men Visby får som sagt gärna vara kvar i samma serie som oss (skratt).


Eller så får ni komma upp nästa säsong?


Ja precis, får vi hem alla Ristomta-killar som är i dem högre divisionerna så skulle vi
kunna satsa på dem målen, men vi måste få hem runt tre-fyra spelare till av dem som är ute
och utvecklas i landet.


Tack så mycket Ronny, det var otroligt trevligt att prata med dig och vi
kanske ses på lördag då!

Tack själv, ni är välkomna!

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Det laget som Ristomta ställer på bena är som följer:

MV. 1 Björn Strandberg

1:a femman
B. 7 Mats Granvik
B. 23 Ludvig Jundén
C. 15 Ante Wilson (K)
F. 21 Jimmy Näslund
F. 25 Peter Edfors

2:a femman
B. 14 Mattias Mikulski (aK)
B. 22 Joel Gustavsson
C 10 Oscar Muszynski von Arenholt
F 20 Patrik Nilsson
F 71 Peter Altstrand


/mt




Inför Ristomta borta!


Likt förra onsdagen så bestämde jag, jojje och joppe oss för att gå till Visby IBK:s onsdagsträning!

Det första som slog oss var att Sebastian "Battan" Pettersson och Micke Lundin saknades av (för oss) okänd anledning.
    - Eller nej det var faktiskt inte det första! För med slitet, viljan och taggen som alla visade så  märktes faktiskt nästan inte att det var någon frånvaro, med ett undatag, slitvargarnas slitvarg Jocke Bäckström...
   

Det var en otrolig intensitet på träningen och det smällde till hårt i ett par närkamper. Som följd av detta så fick båda herrarna Adam Waktel och Andreas Wahman varsin bula, Robban Larsson låg i ribbstolarna ett par gånger och lite oturligt så vrickade Philip Thiding foten vid en ihopsmäll mitt på plan (kan ha vart med Robban), det såg dock inte så allvarligt och han kan förmodligen vara spelbar mot tomtarna.

Och vad tyder detta på?
    - En sjujäkla inställning.

Det finns otroligt många som jag har pratat med som säger att Visby:s inställning jämtemot smålag är fasansfullt dålig, vilket jag naturligtvis inte håller med om, och jag hoppas innerligt att vi i helgen överbevisar dessa tvivlare.
    Finns för övrigt inget som tyder på något annat heller för den delen..

Vilka var hetast då?
* Tobias Wendelstig, ville mycket och såg ut att ha fått tillbaka det berömda "nypet".
* Stoffe Marquart, stängde i 5 mot 5 spelet nästan igen helt för gubb-kjedjan, otroligt formstark.
* Fredda Larsson, slet otroligt mycket! Tekniken ok, snabbheten bra och hans spelsinne var som vanligt utmärkt.

Jag tror också att vi kommer att få se bra prestationer av Micke Marquart, Micke Lundin och Johnny Norrbom mot Ristomta, det känns som om dem håller på att hitta storformen!

    Förresten, en eloge till Erik som gjorde en stabil back-insats i 5 mot 5 spelet.

Ristomta då?
Dem har värvat en hel del nytt under vinteruppehållet, däribland dem elitserie-meriterade Mattias Mikulski och Jimmy Näslund ifrån div.1-laget Handen som säkert kommer att tillföra en del skicklighet och rutin.
Men mer om Ristomta i våran intervjeu som kommer att titta upp ikväll eller möjligtvis i morgon!

        ps.
kolla in
Johan Sjöstrands blogg, ett IBK-fan (och även en duktig bloggare) som valt att credda             oss, och det gillar vi!


/mt

Fredda klar för IBK

Överskrivningspapperna är påskrivna och vi kan som första medie berätta att Fredrik Larsson är spelklar för Visby IBK. Han tränade med laget redan i måndags och i går efter styrelsemötet kunde vi ta emot en bekräftelse.

Om det blir comeback redan i helgen mot Ristomta är dock oklart. Som Jocke sa vid intervjun i går: "Han måste kämpa för att få en plats i laget".

Vi på IBK-fans tycker att detta är otroligt kul. För övrigt verkar inte Fredda vara allt för ledsen på Vif Gute, han verkar ta beslutet ganska lättsamt. Kanske var han trött på fotboll?

(bilden är tagen från sr.se)

Jocke Jönsson om veckans händelser

Jag ringde i kväll upp Jocke Jönsson, ass coach i laget, för att få en liten intervju om veckans händelser. Frågade honom om vad han tror om Fredda Larssons comeback och vad som händer i veckan.

Hej Jocke! Läget med dig?
Hej hej Johan. Jo tack det är bra, ska strax till att träna lite innebandy.

Okej, hoppas att jag inte stör. Vad vet du om spel för Fredda Larsson i IBK?
Jag vet ännu ingenting, väntar på klarttecken från högra makter.

Så pass. Du spelade ju med honom och M. Järlö för ett tag sedan. Ni var väl lagets första kedja då?
Ja, det var ett tag sen. Man börjar bli gammal. Nej men det stämmer, vi spelade senast tillsammans för 5 säsongen sedan. Jag var center och hade Fredrik på min vänstra sida och Micke på höger.

Vad har du att säga om Fredrik som spelartyp?
Han har ett ruskigt bollsinne. En otrolig blick för spelet, en av de få spelare jag har spelat med som har sådan bra spelförsåelse. Han är stark i kroppen och har bra balans, svår att ta bollen ifrån. Fredrik är även en person som inte fuskar med försäsongsträning. Han är otroligt stark!

Om han nu skulle börja spela med er. Vad skulle han då tillföra laget?

Han är en kontringsspelare och det är något vi saknar i laget just nu. Men han måste kämpa för att få ta en plats i laget och det kommer kanske ta lite tid innan han har satt sig in i vårt spelsystem.

Annars då? Hur ser veckan ut?
Det blir en tradiotionell vecka med träning mån-fre med undantag för tisdag. I morgon kommer vi att ha ett teoripass där vi går igenom matchen som var och taktiken för matchen som kommer. Sedan har vi träning två timmar både efter det och på torsdag där vi nöter in taktiken för lördagens match. På fredag kommer vi att träna specialteams, fem-mot-fyra, fyra-mot-fem, sex-mot-fem osv.

Så denna vecka blir inte lugnare än förra alltså?
Nej, inte alls. Det blir aldrig lugnt, men det gillar killarna!

Okej, vi hör av oss igen inför matchen på lördag! Tack för din tid!

Gör så, vi ses! Tack själva.

Fredda Larsson, en man för IBK?


Vi blev lovade en bomb, och här kommer den:

En av gotlands största idrotts-profiler dem senaste åren Fredrik Larsson är enligt gotländska medier nära en övergång ifrån VIF Gute till Visby IBK. Förhandlingarna mellan parterna pågår intesivt för att få Fredda spelklar mot Ristomta borta.
    Dem senaste månaderna så har spelat innebandy i division 3 med Skarphäll där han enligt www.helagotland.se har vispat in smått otroliga 21(11+10) poäng på 3 matcher i ligan.

Detta kan alltså bli en oerhört viktigt tillgång inför dem tre tuffa bortamatcherna vi har framför oss!!


/mt

Viften med trollspöet mot T/Trollbäckens kasse

Tyresö Trollbäckens målvakt kastar ut bollen till sin högerback efter räddning bakom kassen.  Micke Järlö springer upp för  att stressa backen som  som slår ett pass längs högra sargen. Magnus Larsson får tag på bollen efter brytning av IBK i egen zon. Han driver upp bollen längs sargen, spelar på backhand in i mitten där Andreas Wahman kommer med full fart. Klockan står på 19:56 och hela Södervärnshallen skriker: "skjut!". Det är just vad Wahman gör. Men han missar... Returen sticker ut till höger i T/T's zon och där står Magnus Larsson och vispar snabbt till med sitt trollspö. Klockan står på 19:59 och resten är historia!

Njut av några höjdpunkter i matchen. Filmen är lite kass för den hoppar över saker i mitten. Tagen från Visby IBK's hemsida.

Slut upp med oss!!


För att vi nu på bästa sätt skall kunna hjälpa vårat lag igenom dem sista avslutande matcherna så har vi bestämt oss för att försöka organisera upp en klack och vi uppmuntrar alla som känner någon tillhörighet till Visby IBK att sluta upp till oss!!

För att på något sätt bevisa för oss alla hur viktiga vi är så tänker jag nu lägga ut ett par uttalanden:

Coach, Mika Packalén: "Tack för Ert underbara och fantastiska stöd i lördags" och "En supporterklack vore ju makalöst bra (med trummor och hela kittet). Ett j-a liv på läktaren skapar en enorm atmosfär och lyfter laget till ännu större höjder."

Ass. C, Crille Nilsson: "Oerhört kul att se att vi engagerar så många. Det är helt underbart och komma ut och spela i Södervärn med ER alla där!"

Ass. C, Henget Gustafsson: "Ni var ett grymt stöd i lördags och utan sådan publik hade vi nog inte lyckats hämta in de tre målen."

Världsmästare, Joakim Bäckström: "Det här var mycket roligare än att spela VM-final"

Så förstå storheten i det ni gör och fortsätt att gå på resterande hemma-matcher och försök också i den mån ni kan att åka med på de supporter-resorna som kommer anordnas!!

Än en gång, tack för att vi hjälptes åt att skapa en otroligt stämmning i söderborgen i lördags och hoppas vi ses där nästa gång med!

Om du har ytterligare frågor runt klacken så släng iväg ett mail till [email protected] så besvarar vi dem så fort vi kan!!!




/ Marcus Thomasson och Johan Persson

Första veckan på Internet

Bloggen har nu funnits i en vecka. Vi hann göra nästan tio inlägg första veckan och tack till alla er som varit inne och kommenterat. Hoppas att ni gillar vårt upplägg. Kommentera gärna.

Denna vecka har varit en riktigt matchvecka, verkligen. Efter ett långt uppehåll, med hård träning för killarna i laget, var det dags för kanske årets tuffaste match i div. 2 Östra Svealand. Vi på IBK-fans gjorde vårt bästa för att själva kunna ladda. Vi gjorde intervjuer med lagens respektive tränare och lånade även hem senaste hemmamatchen mot Värmdö på DVD som Jocke J hade fixat åt oss. Vi hade alltså laddat upp så pass mycket vi bara kunde och vilken match det blev sen!

Den lycka jag kände när jag stod på ståläktaren och klockan stod på 19.59 var helt makalös. För att citera Marcus, det var eufori! IBK hade gjort det som sju minuter tidigare verkat omöjligt.
Visst grämer jag mig lite för att IBK inte kunde plocka de där tre viktiga poängen och ta placeringen över T/T. Men att se Magnus Larsson göra mål och sedan springa ner till egen målbur för att fira räcker för mig! I alla fall denna gång!

Nu är det dags att börja ladda inför matchen mot Ristomta på lördag. En match, lika viktig den, men mot ett lag ett par snäpp neråt i tabellen. Det är dock ett Ristomta som värvat två, enligt
Innebandymagazinet, tunga pjäser. Mattias Mikulski, back, från Balrog med bara tre matcher spelade och Jimmy Näslund, center, nyckelspelare från Handen med 13 poäng på 14 matcher i div. 1 Norra.

Ristomta spelade även de en match i helgen och då mot Duvbo där de vann med 4-6 på bortaplan. Vem vet Ristomta kanske är på gång. Antar att deras mål för säsongen nu är att ta sig över kvalstrecket som ligger 6 pinnar bort.

Vill avsluta med att det är kul att även en, för oss, liten kändis skrivit en kommentar. Tack Crille och lycka till med veckans träningar. Hoppas ni kan få släppa loss lite mer i helgen då ni kan få spela ert eget spel och inte behöva fundera på varför korridorerna är så stängda.

Tack för denna vecka!

Signerat Johan Persson

Packalén du är en saga, för god för att vara sann...


    Se på dig, du är en kille som så gott som vunnit allt som går i innebandy-sverige, du har vunnit priset som sveriges bästa innebandy-tränare två gånger, tagit en sm-medalj av varje valör och sen kommer du  ner hit till gotland och tar över division2-klubben Visby IBK som varit lite upp och ner dem senaste säsongerna och detta är för mig helt otroligt..
Du väljer att så sent som på matchdagen träna in ert PP ännu hårdare än vad det har varit innan och det gav en otrolig utdelning till oss 742 ( ! ! ! ) personer som stod där och skrek ut våran lycka i eufori. Det är redan ett av mina starkaste sport-minnen. TACK !

Många säger att IBK gjorde en dålig match, men sanningen är den att vi kan inte spela vårat spel mot ett så pass (i mitt tycke) innebandy-destruktivt lag som T/T.. Vi gör en "ok" match och det går inte o begära så mycket mer av killarna i slutänden.
    Jag menar, Crille Nilsson sätter tre kassar (och ger tillbaka otroligt till publiken, härligt att se), Järlö sätter en, Wahman passar som vanligt fram Crille, för dagen två gånger och Stoffe Marquart gör sin bästa match på mycket, mycket länge och var kanske bäst av alla idag, men man skall absolut inte heller glömma att hela laget sliter sönder sig och jobbar stenhårt under hela matchen.

    Men den som i mina ögon skall få mest credd är absolut Joakim Bäckström.
Vilken kille! Han har bara en halv månad kvar på sitt kontrakt med IBK men endå så sliter han hårdare än kanske någon annan. Han försöker göra mål på egen hand, assisterar till ett mål men det är inte det som är hans storhet idag! Det är att han kämpar över hela planen och inte lämnar planen i mer än kanske en-och-en-halv minut under sista perioden, stort! "I want you back for good!"
   
Att det efter allt blir Mange Larsson som gör det direkt avgörande målet är inte för mig någon särskild överraskning, killen ser ju banne mig ut att vilja mörda efter varje förlorad duell!
Och det är just den atityden som skiljer Visby IBK ifrån mängden, vi såg den för en vecka sen mot Nizzes-Allstars och vi såg den ännu starkare igår mot Tyresö Trollbacken IBK.
Jag vågar till och med säga grattis till er i Visby IBK:s lag, ni har redan avklarat den svåraste kvarvarande matchen på ett got sätt och lämnade inte över för många poäng till T/T, så nu jävlar tar vi resten!

Slutligen så är jag än en gång otroligt stolt över det stödet vi gav laget, det har inte vart liknande i södervärnshallen på länge! Så varsågoda och ge er själva en klapp på bröstet och känn er stolta ni med!

Vill också passa på att tacka styrelsen i IBK för den otroligt inramningen dem har skapat och för att de lägger ner så otroligt mycket tid på laget, tack!

/mt

Matchdag: Potentiella start-femmor!

Var och gjorde en liten snabb koll på träningen och hämtade upp lite schysst videomaterial som Herr Jönsson har varit så snäll och fixat till oss. Där passade jag även på att försöka utskilja potentiella femmor!

Första-kedjan: Järlö-Wahman-Crille (dessa kommer även att spela första pp-kedjan, med backparen M.Larsson och Bäckström)

Andra-kedjan: Thiding-Lundin-Wendelstig (Wendelstig är otroligt het i pp och kommer förmodligen matchas hårt där)

Tredje-kedjan: Norrbom, "Henget", "Battan" och "Henning" kommer förmodligen gå in på ett eller annat sätt här!

Backparen kommer förmodligen som utgöras av:
Forre - Bäckström.
Dahla - Mange.
Robban - Kneizsel.

Kan även tillägga att IBK gjorde en otroligt fokuserad träning och det var otroligt laddat, där jag tyckte att Johnny Norrbom såg mest taggad ut och att den största delen av träningen (som jag såg) gick ut på att träna ihop PP-femmorna och även lite 6 mot 5 !

/mt

"Att ställa sig på ståplats o se IBK ta ännu en seger"


Då var det lördagsmatch igen
, vi får sträcka oss ett par månader tillbaka för att komma till den senaste(närmare bestämt den 14 oktober). Det som verkligen är härligt med lördagsmatcherna är att man kan slappa ner innan och komma tillsammans med sina polare, ställa sig på ståplats o se IBK ta  ännu en seger (det har ju blivit en skön vana). Sedan efter det gå ut och fira segern med sina polare. Känns nästan lite som fotbollskulturen i England på något vis, inte för att jag någon gång har upplevt den själv, men det är väl ungefär så jag kan tänka mig att den är.

Hela veckan har varit späckad, först med denna bloggen som vi lade upp. Vi har kollat in onsdagsträningen och sen gjort olika intervjuer med T/T:s Roger Östergren och med våran otroligt inspirerande coach, Mika Packalén.

    Träffade förresten på Micke Järlö häromdan, han var som vanligt helt strålande av glädje och detta självförtroende verkar helt genomgående i laget. "Battan" såg (som mr. Packalén även har påpekat) riktigt het ut på träningen och han log nästan ikapp med "Crille" och "Mange" som var otroligt skojfriska.
Samtidigt var det en otrolig fokusering när det var övningar (hoppas att Jocke Bäckström har vart lika fokad i ö-vik), inte bara från dessa dem ovannämda utan från hela laget och det verkar som om "Packa" har fått in en kompisanda och även den tryggheten i laget som verkligen behövs när vi nu står inför en av säsongens viktigaste matcher.

    -  Det luktar seger all väg om detta och det skulle inte förvåna mig om det blir en målkavalkad av Visby  likt de tre senaste hemma-matcherna, eller jag kanske börjar bli för bortskämd med detta?


Till slut utan att vara petig eller på något sätt negativ, för den responsen som vi har fått är verkligen otroligt uppmuntrande, så saknar vi era kommentarer!
Denna sidan är ju som den heter "Av fans, för fans" så för att ta sidan ett ytterligare steg så hoppas vi att ni är villiga att i fortsättningen dela med er !!  =)

/mt

"Matchen kommer avgöras på schackdrag"


Efter IBK's träning tog vi och ringde Mika Packalen för att få en intervju även med honom inför helgens drabbning. Mika är en mycket analytisk man och trotts att jag bara hade ett tiotal frågor pratade vi i hela tio minuter. Läs och njut av mästarens svar.

Hejsan Mika! Hur är läget med dig inför matchen?
Jo det är laddat. Det var ett tag sen vi spelade nu vi har ju haft uppehåll sen den 18:de. Det ska bli kul att trumma i gång igen.

Vad tror du om matchen?
Det är ju en toppmatch. De ligger före oss i tabellen och det är hemmamatch. Det är alltid kul att spela hemma och jag hoppas på mycket publik. Vi vann ju senast och vi kommer inte att släppa någon poäng nu heller.

Er senaste vinst mot T/T var ju deras enda förlust. Tror du det kommer vara någon avgörande faktor?
Ja, jag vet inte. Vi kan deras spelsystem bra och vi har ett bra spel på hemmaplan. Att vi är skadefria och att Jocke Bäckström ansluter till laget på lördag. Det känns starkt just nu, men det är många faktorer som kommer att spela in.

Vad vet du om Tyresö/Trollbäckens lag?
Jag skulle vilja vända på frågan och säga: "Vad vet jag inte om T/T's lag?" Jag vet till punkt och pricka hur de spelar. Det är de laget jag kan bäst av alla i serien förutom mitt eget lag. Deras styrkor och svagheter är ingen hemlighet för mig.

Roger Östergren säger att de har ett kollektiv, vad säger du?
Det som Roger säger stämmer, de har tre starka kedjor. Till skillnad från oss som har våra toppar som vi bygger vårt spel på. Men vi spelar ju en helt annan innebandy än Tyresö. De backar hem och känner sig trygga i sitt försvar medan vi försöker bygga ett anfallspel. Det är ju vårat signum.

Han vill inte framhäva några speciella spelare. Men har du några killar i deras lag som du har något att säga om?
Absolut! De har en ung kille, Martin Rustas (1986), som håller elitserieklass. Sedan har vi André Parnéus som varit borta större delen av säsongen. Han presterade under sin tid i AIK men vilken form han är i nu efter sin långresa är svårt att säga. De har en del guldkorn i laget.
De spelar ju dock mer på att backa i sin borg och sedan kontra. Trötta ut laget, tråka ut laget. Eftersom vi spelar ett annat spel kommer matchen avgöras på de schackdrag som kommer att skapas.


Hur har veckans träningar varit?
De har varit bra. Vi har nött och nött och nött. I dag fick vi även hjälp av Endre som spelar ett 2-2-1-spel precis som T/T. All cred till Endre. Till matchen på lördag kommer vi maximalt förberedda vi kan inte ha gjort mer.

Är det några spelare som ser formstarka ut denna vecka?
När vi möter detta spel är det vissa spelar som verkligen visar sina kvalitéer. Andreas Wahman ser bättre ut än han gjort på år och dar. "Gammelgubben" har väl lärt sig något på gamla dagar. Sedan har vi Micke Lundin som kommit tillbaka efter skada och trummar igång ordentligt. Även Philip Thiding har visat pondus i veckan!

Hur var det med träningarna under juluppehållet?
Vi har köttat, som det heter. Vi har tränat mycket och stämningen har varit bra. Det är bara Tobbe Wendelstig och Virtanen som varit borta.
Det visar att killarna verkligen vill det här och vi ska se till att de är förberedda att plocka hem den här serien. Vi har grisat ordentligt under jul- och nyårshelgen.


Du har ju sagt att serien kommer avgöras nu i januari och Roger Östergren håller med dig. Han tror dock att det är T/T som tar hem serien och Älvsjö kniper andra platsen. Vad tror du om detta?
Ah, det är klart att Roger säger så. Vore ju dumt om han inte trodde på sitt eget lag. Men det är ju nu i januari som toppmatcherna kommer för oss. Jag tror att de är de fyra första lagen som kommer göra upp, de andra ligger för långt efter trotts ny värvningar över julen.
Jag har ju sagt sedan dag ett att vi ska plocka hem den här serien. Vem som kommer tvåa, trea, fyra är ointressant för oss. Vår placering i tabellen gillar jag. Vi ligger bara tre poäng efter ettan.
Ska vi dock titta spelmässigt och om jag ska analysera så tycker jag att vi och Älvsjö som spelat den bästa innebandyn. Båda lagen har en organisation och ekonomi som borgar för spel i division 1. Vår klubb har dock visat att de vill avancera och vi har bra support utifrån.


Det var en lång analys. Hur tor du matchen kommer att sluta på lördag?
Jag är usel tippare. Det är tre poäng och det räcker att vi göra ett mål mer än dem och det är även det jag sagt till killarna. Jag vet inte hur matchen kommer sluta, men vi vinner.

Tack då, Mika! Och lycka till nu på lördag! Vi ses i Södervärnshallen!

Tack! Ja, absolut!

"Visby kommer inte att orka"


I kväll ringde vi Tyresö/Trollbäckens tränare för en intervju inför matchen på lördag. Det var en glad och mycket positiv Roger Östergren som svarade i andra sidan luren.

Hejsan Roger! Hur är läget med dig så här inför helgens match mot Visby?
Hej hej! Ja tack, det är bra det!

Vad tror du om matchen på lördag?
Jag tror att det kommer att bli en tuff match. Det är jättesvårt att veta, julen har varit här och efter uppehåll är det svårt att veta.

Senaste mötet mot Visby förlorade ni med 2-5 på hemmaplan. Hur känns det?
Förlusten mot Visby på hemmaplan är den enda förlusten vi har och det är klart att det aldrig är kul att förlora.

Okej, hur gick det för er mot Älvsjö då?

Den matchen vann vi med 8-5!

Du är inte orolig för att spela i Södervärnshallen?

Nej, inte alls. Jag har varit där förut när jag var tränare för Hammarbys damer och spela mot Endre. Det är en trevlig hall!

Vad vet du om Visbys lag?
Visby är ett bra lag.

Kedjan med Christian Nilsson, Andreas Wahman och Mikael Järlö har ju producerat många poäng i år. Vet du något om dessa killar?

Ja, det är en bra kedja. Jag har själv spelat tillsammans med Christian Nilsson i Fornudden och han är en spelskicklig kille med ett mycket bra skott!

Du tror inte att killarna i laget kommer att bli nervösa när ni möter publiken i Södervärn?

Nej, jag tror att de kommer bli mer taggade än nervösa. Vi har inte så bra publiksiffror på våra hemmamatcher, men killarna kommer att klara sig utmärkt!

Veckans träning, hur har de varit?

De har varit bra! Vi har haft ett riktigt bra tempo hela veckan.

Är det någon spelare som utmärkt sig extra mycket denna vecka?
Nej, vi har inte sådanna lirare, det kan du se i årets poängliga att vi inte har några toppskyttar. Vi har inte bara en första femma som producerar en massa poäng utan vi har tre bra femmor som alla kan producera.

Hur har ni tränat under juluppehållet?
Vi har haft sex träningar i veckan och kört på stenhårt. Killarna genomförde även fyra pass själva under julhelgen. Det har varit mycket fysträning.

Mika Packalen, Visbys tränare, har snackat mycket om att serien avgörs nu i januari. Vad tror du om detta?
Jo det är klart att den kommer göra det. Nu spelas alla tuffa matcher i januari. Serien är ju inte så lång, det är ju bara ett par månader kvar. Så det var ett förnuftigt uttalande av Mika.

Hur tror du att div. 2 Östra Svealand kommer sluta?

Hur det kommer sluta? Ja, jag tror att Tyresö/Trollbäcken kommer att vinna och Älvsjö kommer att komma tvåa. Visby orkar inte hela vägen, de kommer att falla.

Är det något du vill tillägga?

Nej, inte om du inte har något mer.

Okej, nej då får jag tacka för mig! Tack så mycket för din tid och hoppas det går bra på matchen.
Ja, tack själv du!

"I januari avgörs serien"


Packalen har skrivit en halvårsrapport på Visby IBK's hemsida. Verkar bli en tuff första månad för laget, men det är på lördag vi behöver hjälpa till som mest. Det är Tyresö/Trollbäcken kommer på besök med en poäng och en placering över IBK. Vi väntar med att analysera matchen till fredag.

Läs Packalens halvårsrapport.

Som vanligt på ståplats


Jag vill först och främst hälsa alla ibk fans välkommna till vår (som min vän Johan redan har skrivit) samlingsplats för oss som hejar på Visbys stoltheter.  

    Det var inte samma gamla hemmaanda som jag är van vid (dock upp emot 150 personer på läktarna), men ändå så är det något speciellt att kliva in i Södervärnshallen och ställa sig på ståplats. Idag så hoppades jag på att få se på många vackra mål och ett par riktigt fina soloprestationer, som i klass med den uppvisningen som Conny Westerlund var nere höll för ett par år sedan.

    -  Mina förväntningar var alltså minst sagt högt ställda.


Trots detta så blev jag inte alls besviken, det var ett otroligt glatt spel från och till, och som vanligt så charmades man otroligt mycket av mr. Nizze Lindström som fixade korvpaus åt Ibk-spelarna vid ett flertal tillfällen, Fredda Larsson som vanligt på ett strålande humör och skrattade ikapp med Thenny Ringvall (domare för dagen),Dante Engström som bara strålade självförtroende och ninjakickade sig igenom matchen på ett otroligt respektingivande sätt.

Men den absolut största  "hallelujah-moment" var för mig hur bra den gäst-spelande Jonas Gatu kom in i spelet och även vilka kvalitéer den samme hade, han hade ett gott spelsinne (inte Wahman-klass kanske), otroligt duktig i 1 mot 1 situationer och det verkade som om han ville visa upp sig och kämpade verkligen tills han var slut (han utick med ett bandage på foten).

Henningson - Waktel - Pettersson

    Är tre av dem större namnen för den gotländska innebandy-framtiden och vi fick en liten glimt av vad dessa tre musketörer hade att ge där speciellt Sebastian "Battan" Pettersson glänste med ett par fina kroppsfinter och ett bollsug som var otroligt stundtals. Och att se en så pass stabil insats av ett annat löfte, Peter Kneiszl, förstärkte naturligtvis detta. Hoppas dock innerligt att min gamla lagkamrat Mathias Henningson snarast skall få tillbaka sitt självförtroende som för dagens såg lite sargat ut.

    För att knyta ihop detta så känns det som efter en vanlig IBK-match man är liksom van med motsåndarnas counter-attackinriktade spelstil, vilket börjar göra mig smått less och jag lider nästan lite med Packalen som nöter in ett vackert, framtidsbärande spel i sina mannar. Men dock så är denna "arsenal-bandyn" en "reminder" av hur pass mycket större IBK:s ambitioner är än alla andra lag i div.2-sthlm, vilket tyder på att det kan bli en skön vår med många fler "Hallelujah"-stunder.

ps. behöver väl knappast tilllägga att gubbkedjan som vanligt gjorde sitt jobb?

/mt

Vi är med


Efter en superlyckad första halva av säsongen med ett ganska nytt lag och med Packalen i spetsen tyckte vi (ett par vanliga fans) att det var dags att starta en blogg. En blogg av IBK fans till er alla IBK fans. Vi hoppas att detta ska kunna bli en plats där vi kan träffas och lufta våra tankar under resten av säsongen. Följ med!

Nästa helg är det dags för supermöte hemma i Södervärnshallen! Tyresö/Trollbäcken gästar och jag hoppas att vi kan knipa en trepoängare! Återkommer med fler tankar... kvällen börjar bli sen...

Ha en fortsatt bra helg!
Med vänliga hälsningar,
Vi på
IBK-fans