Uppdatering angående tryouts!

Släng fram era almanackor, det är dags att göra en viktig notering!

Visby IBK:s första try-out för "fastländska spelare" har spikats och den hålls under helgen 14-15 april. Tanken är att denna ska vara den första i raden av totalt två testhelger som ska hållas i jakten på nyförvärv till kommande säsong.
För er gotlänningar som känner er sugna och manade att provspela ombeds ni att ta direktkontakt med ledarstaben (kontaktinfo är bifogat längst ner). Alla dem som känner sig intresserade kommer att erbjudas en möjlighet att komma och träna under den nu pågående eftersäsongen.
- Intresset för Visby IBK är stort vilket naturligtvis är enormt glädjande. Dessutom underlättar det pågående arbetet med säkerställandet av nästa säsongs spelartrupp, kommenterar Packalén.

Så vi önskar alla
er som känner för att provspela med gotlands bästa lag, ett stort lycka till!

Här bifogas nummer och mail-adress till de två huvudtränarna.
För eventuella frågor och "ansökningar" om tryouts, kontakta alltså någon av dessa.

Mika Packalén
0708-58 58 83
[email protected]
Joakim Jönsson
0733-56 90 17
[email protected]

Tryouts

Visby IBK har som uppmärksammats i media bestämt sig för att gå i Los Angeles Galaxy's fotspår och annordna tryout's.

Dem som kommer att visa upp sig kommer i första hand att vara spelare ifrån gotländska division 3 (kanske finns en viss förhoppning om intresse ifrån Dante Engström), men det har även lovats 4-5 spelare ifrån fastlandet.
Dessa kommer att hållas vid fyra tillfällen med start på lördag (den 31 mars). Utöver detta så finns det ett par oklarheter i truppen, den gamle räven och tillika ass. lagkaptenen Henrik "Henget" Gustafsson sägs vara på väg att lägga klubban på hyllan, med motiveringen att kunna satsa hårdare på jobbet.

Ytterligare oklarheter i truppen är:
Josef Georgi, målvakten är nästan helt säker på en flytt, men kan kanske ett jobb på gotland ändra detta?
Johnny Norrbom, det slitstarka krafverket har åkt tillbaka till Södertelge för att jobba över sommaren, kommer förmodligen att återvända om det finns ett jobb för honom på ön.
Robban Larsson, håller kroppen och motivationen för en säsong till?

Resten av truppen sägs vara klara, men vad vi erfar så finns det spelare som inte har någon ekonomisk inkomst och är ju ett stort problem som kan få otrevliga konsekvenser, så vi får väl se vad som händer innan säsongen börjar igen.

/mt

EDIT:  Naturligtvis så menade jag Dante Engström och inte hans bror Jocke Engström! Jag ursäktar så mycket för detta felet men jag antar att det inte vart någon större skada skedd!! :)

"Tränings-match"


Jag och ett par kompisar hade fått nys om att IBK skulle träningsspela mot Östergarn i södervärnshallen, så vi gav oss dit och kollade lite.

Visby IBK ställde upp med följande manskap:
Mikael Lundin
Crille Nilsson
Mange Larsson
Kristoffer Virtanen
Mathias Henningson
Simon Kanellos

Matchen var i sig inte särskilt spännande, men det fanns många situationer under matchen som var helt magiska.
Micke Lundin visade en osannolik lekvilja, satte runt 5-6 mål och dribblade väl upp backarna 10 gånger.
Men matchens mål var Mange Larsson som stod för, han kom på vänsterkanten och dribblade upp 2 gubbar, fortsatte in mot målet och fintade pass, men drar istället klubban in bakom sig och mellan benen och skjuter upp den i det bortre krysset. Magiskt.
En sak som inte såg lika rolig ut var när Mathias Henningson fick sig en rejäl åktur, då han måste missat att en viss Daniel Brobäck stod precis framför sig. Vilket resulterade i att Mathias fick vila lite och IBK var nere på en avbytare. Trots detta så visade samtliga IBK-spelare en otrolig kampvilja och efter första perioden så skrek Crille Nilsson och manade på sina spelare, trots att man ledde med 3/4-0.

Östergarn fick visserligen in ett par mål, men matchen slutade väl runt 15-3 till IBK.
Antagligen en jobbig förlust för Östergarn som spelar kval ikväll för att komma till 2:an.


/mt

Järlö-talk

Jag talade med Micke Järlö här-om-dan, angående hans uttalande om att det är sista sässen. Han sa då att han har (utan att säga för mycket) haft ett snack med Mika Packalén och att %-satsen har gått upp för att han fortsätter. Kul och viktigt då vi rankar Micke som en av dem bästa i IBK.

På tal om Micke, Micke Lundin är helt klar för en ny säsong, underbart.

En väldigt spännande artikel finns även att läsa på innebandymagazinet.se, den handlar om en sak som vi har tagit upp innan. ÖS-2an är överlägset högst klass på av 2orna (ingen överraskning kanske,  men ändå) länk
här.