Packalén har skrivit en säsongs-krönika....


.... som finns att läsa på IBK's hemsida, det är en otroligt bra krönika och jag rekommenderar samtliga att läsa den.

Tryck
HÄR för direktlänk.

Visby vinst


Visby vann säsongens näst sista match mot Orminge/Wallenstam med 5-2, det var enligt uppgift ingen vidare bra uppgift, men det har vi full förståelse för.

Mer info finns att läsa på IBK's
Hemsida.

Älvsjö vinst


Älvsjö vinst mot Täby.
Visby's sista tåg är därmed avånget och det blir ytterligare en säsong i tvåan för gotlänningarna.
Älvsjö vann matchen med klara 16-3 och den runt 120 personer stora publiken fick se ett Älvsjö på spelhumör.

Vi önskar därmed T/T och Älvsjö lycka till i fortsatt spel och uppmanar allt Visby folk att gå på sista matchen för säsongen mot Telge om en vecka.

Stor-vinst för T/T och sista chansen för IBK


Vi kan börja med att meddela dem mycket tråkiga nyheterna (för Visby), nämligen att en av de två "chanserna" man hade att nå en uppflyttningsplats är borta då Tyresö/Trollbäcken vann sin match, emot seriefyran Huddinge, med 10-1 och därmed så har dem alltså säkrat minst kvalplats.

Dock så finns det fortfarande en chans för Visby, den förutsätter att man vinner dagens match mot Orminge/Wallenstam och att Älvsjö förlorar sina matcher mot Täby och Huddinge.
Man skall inte sätta för stort hopp till att detta kommer ske, men så länge det finns ett litet hopp så finns det en chans. 

Som sagt så ställs Visby mot ett Orminge/W som krigar på i undre delen av tabellen, men man har inget o spela för eftersom att de tre lagen som ligger i botten redan är klara för att åka ner.

Orminges senaste fem matcher:

Värmdö - Orminge/W  12 - 5
Orminge/W - Arlanda 6 - 4
Vällingby - Orminge/W 4 - 5
Orminge/W - Duvbo 4 - 10
Ristomta - Orminge/W 5 - 5

Bästa spelaren i Orminge är Christer Wester, den föredetta Värmdö-liraren leder intern-poängligan överlägset med sina 36 poäng. Och om det är någon som skall kunna stoppa Visby ifrån att hålla nollan så är det väl han, med andra ord så kan man förvänta sig en riktig fotknöls-kapning ifrån Visby idag.



Mitt tips: 11-3



/mt
 
     

Visby har gjort bästa säsongen någonsin

Trots att Visby gjort sin bästa säsong, ja det är faktist sant, kommer det bli svårt att nå division 1. Allt hänger på de andra lagen och Visby kan inte påverka det så mycket. Detta är lite synd. En säsong bör avgöras i sista omgångarna med toppmöten då.  Men nu kommer nog inte Tyresö och Älvsjö förlora sin matcher de har kvar, hoppet finns dock alltid kvar.

Vi har fått statistik av Mika som visar att Visby faktist gjort sin bästa säsong vinstmässigt, men inte resultatmässigt då de gick upp i ettan 2002-03. Detta är ett bevis på att div. 2 Östra Svealand är den bästa av våra division två-serier.

Säsongen 02-03 hade Visby +/- på +99 i år har de redan +145. Vinstprocenten är även den högre i år. Dock förlorade de färre matcher då, säsongen varade trots allt fyra matcher kortare.

Lite tråkigt om Visby inte skulle ta sig till division 1 i år. Förväntningarna har varit höga från alla håll men vi har hittills fått en otrolig underhållning och jag hoppas verkligen att de nya spelarna stannar. Visby har varit fräschare och roligare att titta på än de senaste säsongerna och detta höjer vi glasen för.

Mot en bra avslutning på säsongen 06-07!

Visby vs. Vällingby 9-3


Visby bygger på sin vana och vinner på hemmaplan.

Dagens match såg dock inte så ljus ut under dem första 5 minuterna då man släppte in tre snabba mål ifrån ett Vällingby som skulle bevisa att tabellen inte ljuger. Vällingby var trots sin ledning aldrig ens i närheten av att vinna den här matchen, tvärt om så kändes det som om Visby hade matchen under kontroll ifrån start till slut.

Båda lagen bjöd på en del delikatesser där Visby var snäppet värre.
Micke Järlö såg ut att vara sitt gamla jag och bjöd på ett par läckra kropps-finter och ett par snygga mål, men det som var ännu mer anmärkningsvärt är att Andreas Wahman har kommit tillbaka ifrån sin tunga förkylning han hade inför Älvsjö-matchen.

MATCHENS SPELARE stavas dock "Mathias Forre", han leder plus/minus-ligan och är kanske den viktigaste kuggen i laget, har blommat ut ifrån en j-lagsman till en riktig topp-back.

Philip Thiding fick sätta dit två härliga baljor, Matte Henningson och Johnny"kärnkrafts-kåken"Norrbom fick sätta dit varsitt, det måste vara en rejäl "självförtroende-booster" då dessa herrar har haft det aningens tungt under säsongen. Hoppas att detta kan leda till ett genombrott.

Däremot så känns det som om Crille Nilsson har börjat få ett sviktande självförtroende. Visby IBK sköt över 50 skott igår och jag tror aldrig att Crille har noterats för färre än han gjorde igår. Dem skott han sköt var utan vidare precision, han brände öppet mål och hans passningar var inte lika finurliga som vanligt. Aja bara hoppas på stor-formen igen då, nu när det lär bli 4 extra-matcher för honom och Visby.

Jag skall passa på att dra upp en dialog mellan mig och Tobias Wendelstig:
M - Fan va jobbigt att Älvsjö förlorade mot Tyresö.
T - Äh, nu kan vi ju komma etta ju?

Och visst har han rätt? Visby har ju faktiskt chansen fortfarande att vinna hela patrasket och gå upp direkt till ettan, något som jag också tror blir fallet.


Ett litet "orosmoln" är dock att det vart full pott för dem andra topp-lagen.
Men det är fortfarande 2 matcher kvar och serien lever i högsta grad.


Sist så vill jag liksom M.P ge en eloge till ett Vällingby som spelade ut mer än dem flesta lagen som har varit i Södervärnsborgen på besök under säsongen, starkt.

/mt

T/T-vinst.


T/T vann serie-finalen med 6-3 mot Älvsjö.

Nu så har IBK's chanser till uppflyttning minskat markant.

Tabellen med tre matcher kvar:

1. Älvsjö AIK 19   15   2 2
   142 - 85
48 (1)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
2. Tyresö Trollbäcken IBK 19 15 3     1
140 - 83
  48 (0)
-------------------------------------------------------------------------------------------------- 
3. Visby IBK 19 14 2 3 136 - 79 44 (0)

Men den teoretiska chansen finns dock.
Om Älvsjö och/eller T/T förlorar 2 av sina kvarvarande matcher så finns det fortfarande hopp,
sen är det upp till gud att bestämma hurvida det blir så eller inte.

En tydligare rapport finnes på
IBK's hemsida.

Älvsjö Aik vs. Tyresö/Trollbäcken


Idag så avgörs till mångt och mycket ifall Visby IBK fortfarande har chansen att spela i  div. 1 nästa år.
  
Det jag pratar om är naturligtvis matchen mellan Älvsjö och Tyresö/Trollbäcken.
En av årets mest spännande match, alla kategorier. Och det är som att det för T/T nästan krävs förlust för att  dem inte skall kunna säkra kval-platsen.

Älvsjö har haft väldigt stora skadeproblem inom truppen, något som man har tacklat på bästa sätt.
Varken Visbybekantingen Sakarias Azghoud eller Daniel Hinks frånvaro har märkts, ett täcken på att man har kanske division två's bredaste trupp. Och det känns överlag som att Älvsjö har ett mycket bättre lag än vad T/T har. Trots sin svårspelade 2-2-1 taktik så kommer nog inte T/T få så mycket till chans när ångvälten Älvsjö väl får igång rullet, jag tror på en enkel seger, 8-4 med mersmak för Älvsjö's del.
Detta kommer dock inte bli skönspel, utan snarare som matchen mellan Visby och Älvsjö.
Det kommer vara krig där ute.

Det har även lagts fram ett förslag inom dem större innebandy-kretsarna om en utökning av Elitserien, ifrån 12 till 14 lag. Dessa eventuella två lag kommer ju naturligtvis hämtas ifrån Ettorna, vilket i sin tur betyder att det kommer behövas två lag extra som kan flyttas upp till division 1.  Så nu är det om möjligt ännu viktigare att hamna på en kval-plats.
(hämtat ifrån helagotland.se)

Måste bara slänga ut ett citat ifrån
www.innebandynytt.se's forum.
 
"Det kommer inte avgöras pga spelare hit å dit tyvärr.. Det kommer bli som när alla topplag i tvåan möts. Dommarna kommer bli avgörande.. Tråkigt men sant. Dommarna håller inte tillräckligt hög klass för att klara matcher av den här typen i 2an. Jag hoppas och tror dock på Älvsjö själv.
/Värmdöspelare"

Kan det vara en viss Norling som är i farten?

/mt

Ytterligare en skön Visby vinst!


Det var igår (lördag) dags för ytterligare en bortamatch.
Denna gången mot Arlanda, ett mitten-lag som har vart lite upp-och-ner under säsongen.
Slutresultatet var 4-7 till Gutarnas fördel och detta innebär att man går upp på 44 poäng, endast 1 poäng efter tvåan Tyresö/Trollbäcken.

Matchens stora spelare (enligt poäng-listan i alla fall) var Micke Järlö.
33-åringen gjorde 4 poäng (1+3) och verkar ha kommit ur sin lilla "poäng-svacka".

Det skall även tilläggas att med 10 minuter kvar så stod det 4-4, men Visby visar som vanligt vilja och kan dominera de sista minuterna och göra 3 mål.

Nu ser vi med stort nöje fram emot matchen mellan T/T och Älvsjö på torsdag.
En match där T/T's kanske bästa spelare, målvakten Peter Nothén, har föjlt med Fredda Larsson till de varmare breddgraderna. Ett annat orosmoln för T/T är att Älvsjös målliga-ledare Daniel Hinks fått tillbaka känseln i foten, så han kommer förmodligen spela!
Forza Älvsjö!

Bäcktröms "debut" för sitt gamla Ö-vik


Så har den nygamla Ö-vik spelaren Jocke Bäckström gjort detbut.
Matchen gick mot Uppsala-laget Sirius, som för tillfället ligger på en stabil förstplats i division 1 - norra.
Jocke spelade i andra-uppställningen och noterades för en assist i en tuff match som vid slut på den ordinarie tiden stod 3-3.
Det dröjde dock inte mer än 58 sekunder in i sudden-death för Sirius att vispa in 3-4, genom Marcus Jansson.
Men då bör även sägas att Örnarna ligger näst sist, så det var en otroligt viktig poäng för ÖSK.

Jockes egna kommentarer efter matchen var:
" Vi ska bara greja det här, och jag tycker det ser bra ut." " Jag tror att jag bytte två gånger de sista två perioderna, men jag hoppade ju på det här för att spela."

Killen visar igen att han har ett hjärta likt ingen annan, så vi här på sidan önskar dig och ÖSK lycka till i framtiden!

Här är lite bilder ifrån matchen.

IBK-profiler


När jag var ute och spatserade ikväll så stötte jag på två hyfsat stora IBK-profiler.
  
Den första jag stötte på var Fredda Larsson, han var liksom jag ute och tog sig en promenad.
Han sa att han kände att det var jobbigt att åka ifrån IBK såhär inför slutspurten och sen så snackade vi lite allmänt om supportrarna. Han tyckte att det var kul med att vi hade åkt med på bortamatcherna och även att det var ett roligt initiativ med bloggen. Skön kille den där Fredda, ha det så trevligt i Thailand och grattis i efterskott på 30-årsdagen!!


Den andra som jag stötte på var den gamla J-lags och sedemera Onyx-tränaren
Loove Ringwall.
Blev lite surr om IBK's situtaion och om helgens två segrar, trevlig kis han med!

Eftersom att blogg.se sidan har buggat lite undre kvällen så har vissa kommentarer fallit bort, men om ni vill ha upp dem igen så är det självklart bara att slänga upp dem igen!



/mt

Division tvås märkligaste publik

Ja, det måste helt klart vara Visby IBK's hemmapublik(?) i Södervärnshallen. Efter att ha varit i väg på två supporterresor i rad kan jag bara förundras över vilken moral man har som fan av sitt eget lag. Till Ristomtamatchen för tre veckor sedan åkte vi fem stycken med anknytning till IBK-fans för att heja fram Visby till seger. I den hallen fick vi se skräckexempel på tråkig publik, vi kom dit med tutor och trumma men Ristomtas publik apploderade knappt sina egna målskyttar.

Värre var dock matchen förra helgen mot Älsvjö! Visby hade en mycket viktig match att vinna och de lyckades inte. Men vad gör det? Visby är ändå vårt lag, i våra hjärtan finns Visby IBK. Eller?
I Väntorpshallen var vi mellan 50-100 Visby IBK-fans. Vi var även där fem stycken med anknytning till bloggen men den här gången fick vi hjälp av Visbys organisation, ledare och styrelsemedlemmar för att heja på vårt lag. Men var tog resterande 70 personer vägen? Vi hade hoppats på ett otroligt tryck uppe i Stockholms förort. Men vad blev det? Fiasko säger jag.

Värst, det som tar hem priset, är ändå publiken hemma i Södervärn i går kväll. Nu måste Visby vinna varenda fight som återstår och därför är det extra viktigt med publikens stöd. Men det räcker inte med att vi fem-sex tappra kämpar står "själva" på ståläktaren för att heja på vårt lag. Var är ni alla 770 stycken som kommit för att heja på Visby? Nej just det. Ni går dit för att se Visby vinna. Så är det ja. Och vinner inte Visby då går ni hem och överväger om det verkligen var värt att gå till Södervärn i kväll. Eller hur?
Credit till er som försöker, vi ser en del personer som gång på gång försöker att klappa i gång hallen. Men räcker det? Vi måste våga visa känslor.
Ni ska veta att vi är bortkämda. Vi är bortkämda med det fina matcharrangemang som Pelle V, Hasse P och resten av IBK's organisation fixar med. Vi är bortkämda med den innebandyn Visby spelar, de spelare som finns i laget och även herrarna som står i båset och puschar.

Nu hoppas vi att än fler kommer till Södervärnsborgen söndag om två veckor för att heja fram Visby till en seger. Inte komma för att se Visby vinna bara, vi måste hjälpa dem. Inte göra som Fröken Fin som håller för öronen så fort vi börjar klappa händerna. Eller er andra som ens inte klappar händer. Fy!

För övrigt vill jag tacka Visby IBK för en underhållande kväll i går.

Vi kommer vara med er.

Visby mot ettan.

/ Signerat Johan Persson


Visby vinst!


Visby vann enkelt mot ett otroligt dåligt Huddinge IBS.

5-3 med mersmak och en skön 3a vilket innebär att Visby nu går upp till en tredjeplats och har ett bra häng på T/T.
Matchens giganter var helt klart Mange Larsson och Mathias Forre som båda storspelade på backen.
Även bra insatser av: Micke Marquart, Andreas Wahman och Jonny Norrbom.

Det skall dock inte stickas under stolen att inte Visby spelade särskilt bra i dem två sista perioderna, men så var det ju inte heller särskilt nödvändigt då Huddinge höll till i en helt annan division.

Nu siktar vi vidare mot ettan boys och det är bara att kämpa på!!
Och kom igen nu Södervärnpubliken.
Det är inget fult i att heja på sitt lag..

Coolt att vi stod med i matchprogrammet, även coolt att Visby sprang ut på en jogging-tur efter matchen.

    Visby ställde förövrigt upp med ett lag som i snitt var 2 år yngre än Huddinges. Nice.


ps. tack för att ni i laget ger tillbaka till oss, det är grymt nice.
Speciellt tack till Henget och Järlö som alltid är sjukt trevliga och representativa för Visby IBK.

/mt jp

Packalén-pladder och Hemmamatch


Jag och min eminenta bloggpolare Johan åkte igår (lördag) ut till Vibble/Högklint och träffade IBK's coach Mika Packalén för en intervjeu och lite snack.
Planen var att vi skulle vara där ute i 30-45 minuter, vilket inte hölls. Mika var en otroligt trevlig och rolig snubbe och vi var mer eller mindre tvugna till att brainstorma lite innebandy med honom efter intervjeun. Det blev en och en halv timmes snack om bara innebandy och han verkar vara ganska spänd inför dagens match mot Huddinge.


Packalén om matchen:

" Det blir en tufft. Det kommer smälla, en fysisk match.
Senast när det begav sig mot Huddinge så kände ju jag att vi vek ner oss både mentalt och fysiskt och det hoppas jag verkligen inte att vi gör imorgon (idag) utan att vi står upp i alla situationer.

Men alla matcher är ju måste matcher för oss nu, vi har bara 3 poäng i sikte varje match.
Så om vi skall kunna ta den chansen som vi på något sätt har så krävs det ju att vi bara vinner.

Huddinge är ju i dagsläget på ett poäng före oss, men vi har ändå ett härligt gäng och en bra "go" i truppen där alla är beslutsamma om att detta är Visbys säsong och det har funnits många sådana här situationer under säsongen där vi har tagit hand om bitarna, även om det har varit i den elfte timmen.

Men jag tror ändå att det är dom sista tio minuterna som avgör det här. Om vi lyckas vara kalla i alla situationer och ta tag i spelet och försöka vara konstruktiva i det vi håller på med och framför allt spela vårt spel, så är jag övertygad om att vi vinner. "

Viktiga spelare:
 
* Tobias Wendelstig, var poängbäst sist och när han har sina dagar så är han en av Visbys bästa spelare.

* Andreas Wahman, hade en back-roll senast mot Täby och verkar ha klarat det utmärkt, hjärnan bakom allt i Visbys första-line.

* Mange Larsson, Visbys och kanske hela division tvås bästa offensiva-back, har en riktig "killer instinct" vilket han har visat ett par gånger under säsongen.

* Crille Nilsson, var ganska borttagen sist, kan om det funkar för honom smälla in 5-6 bollar.

* Mikael Lundin, har en otrolig revanschlusta och kommer förmodligen smälla på rätt bra i närkamperna, otroligt viktig kugge i Visbys försvarspel.

Mitt tips: 13-6 till IBK.

/mt

Milo





Milo





Visby vinst!


En otroligt skön seger mot Täby Floorball med 12-3 där inte IBK släppte in något mål förrän i den sista perioden och då lädde man med 10-0. Det bådar gott inför söndag'smatchen mot Huddinge!

Målskyttar och assister:
Johnny Norrbom (2+0)
Tobias Wendelstig (2+3)
Mikael Marquart (2+1)
Fredrik Larsson (2+0)
Andreas Wahman (0+3)
Philip Thiding (1+1)
Christian Nilsson (1+1)
Mathias Henningson (1+1)
Mikael Järlö (0+1)
Sen så noterades även Stoffe Marquart för en poäng när han kastade fram bollen Fredda Larsson's 6-0 mål.

Återkommer imorgon med en rapport inför söndagens match.


/mt

Inför: Täby Floorball - Visby IBK


Så var det redan dags för match igen, tufft schema för ibk med tre matcher på sju dagar.

    Den närmsta är den som spelas imorgon mot Täby Floorball, ett lag som ligger som ligger tia med 5 poäng upp till "strecket".
Sist lagen möttes så vann IBK en ganska jämn match med 5-3, där Andreas Wahman punkterade matchen i den sista minuten. Övriga målgörare var: Micke Marquart (2), Micke Järlö och sen satte Crille Nilsson en.

Täby's lagkapten Peter Ragnarsson har ställt upp på en intervjeu på Täbys's hemsida, där säger han:
"Kan vi bara få defensiven att sitta ordentligt på fredag tror jag nog att vi ska kunna störa Visby."

    Drömmer killen eller?

Täby har förlorat fem raka matcher och det är ingenting som tyder på att det skall ändras.

Visby's träning i onsdag såg hård ut och man ställde upp med ett par otroligt spännande formationer i fem mot fem. Detta kommer bli en såndär geonomkörare som verkligen behövs inför Huddinge hemma på söndag.

De som såg heta ut på träningen:
* Andreas Wahman, riktigt het nu efter förkylningen. Tog tag i rollen som lagkapten och manade på sina spelare.
* Mathias Henningson, satte fyra eller fem baljor i fem mot fem-spelet, kanske tillbaka till sin gamla målform ifrån div. 3?
* Micke Lundin, såg het ut och ville mycket. En av dem killarna som håller på att få tillbaka sitt gamla självförtroende och Täby-matchen blir viktig här.
* Micke Marquart, också en av killarna som börjar få fram sitt gamla självförtroende, kanske blommar ut emot Täby?

Vi här på sidan ser fram emot en förlust imorgon också, för T/T som spelar den otroligt avgörande matchen mot Älvsjö. Så lycka till Älvsjö!


Såg förövrig hela ibk-styrelsen vid koggen idag. Dem hade nog som jag kalasat på dagens Lasange som var riktigt god.
Kanske skulle jag ha frågat Pelle varför han inte värvat hit Stefan Norling än, men jag får väl ta det nästa gång.

Tack än en gång Jocke! Det du gjort är fantastiskt och vi hoppas att vi får se dig här på ön i framtiden!

/mt med jp ifrån mt