De fem första träningsmatcherna är nu spikade!


De två första kommer att gå mot Nynäshamn IBK (Ristomta IF), ett lag som har många anknytningar till Visby.
Ante Wilson och Emil Zetterberg har spelat där och sen så är den föredetta provspelaren Tobbe Hellqvist numera lagkapten i Nynäs. Visby har ju som bekant mött Ristomta i tvåan ett flertal gånger, men Nynäs-klubben har nu åkt ner i Sthlms-trean och har då även som nämnt bytt lagnamn till Nynäshamn IBK.

Den andra uppgörelsen blir mot Handen, som är nyblivna seriekamrater med Tyresö/Trollbäcken.
Handen har även dem funnits med i Visbys serie vid ett flertal tillfällen, men återfinns nu som sagt i divison. 1.
Förra året så spelade man i den norra ettan och slutade då på en sjätteplats. Lagets största profil är den 21-årige Patrik Andersson, en otroligt kompetent spelare som slutade på fjärdeplats i poängligan förra sässen och är ett eftertraktat byte bland Superligan-klubbarna AIK, Balrog och Falun.
Dessa två matcher kommer att spelas 24-26 augusti i Nynäshamn.

De tre senare träningsmatcherna, som är lagda en vecka senare, innehåller även de matcher mot Visby-bekantingar.
Nykvarn, laget som Visby slog stort hemma och iochmed det kvalificerade sig upp till division. 1 år 2003.
Den kommande säsongen så kommer Nykvarn spela i den östra tvåan, samma som Visby, vilket kommer att göra matchen till ett spännande kraftprov för båda lagen. Nykvarn kanske har ett intressant nyförvärv på ingång i form av Visby-bekantingen Johnny Norrbom.
Hässelby är den andra motståndaren i den andra omgången, ett lag som så när lyckades med att knipa sin etta förra sässen. Man har ett ungt lag på gång och det är fyllt med en hel del talang, ett lag som är helt perfekt för Visby att möta.
Den tredje och sita matchen i denna omgången kommer att vara mot Åkersberga, ett lag som man helst inte vill minnas... Det var nämligen det laget som såg till så att Visby inte fick spela i ettan redan år 2003.
Taget ifrån Visby IBK's hemsida:
"Hela Visby IBK gråter när man misslyckats att knipa division 1 platsen via de två kvalmatcherna mot Åkersberga. Ett ljus i det mörkret är att till bortamatchen mot Åkersberga åker ca 50 personer med buss från Gotland för att hjälpa fram IBK. Klacken fylls på plats på av utflyttade gotlänningar och sambatrummor från Fornuddens klack."
Åkersberga har sedan dess lyckats sätta dit Visby ytterligare en gång. Det året när IBK flyttades tillbaka till tvåan, där man i avslutande match behövde en vinst för att klara kvalplatsen, så hade man 5-5, men lyckades inte att slå in den sista välbehövda bollen. Åkersberga är nu ett rätt så etablerat div.1-lag, men man slutade förra säsongen på en inte allt för övertygande åttondeplats. Så nu är allt upplagt för en revansch.

Denna mini-turnering kommer att hållas i Visby, mellan den 31 augusti och den 2 september. Det står än inte klart i vilken hall den kommer spelas, men vi får hoppas på att det blir lite tryck ifrån läktarhåll.


Detta är alltså de första fem spikade matcherna, men det planeras för fullt att få ihop fler!
Så var beredda, vi kanske får tillochmed se ett Superligan-lag på ön i sommar?


Det har nu kommit lite uppdaterad information ifrån den gode Nynäshamnstränaren Ronny Carlsson angående IBK:s första träningsturnering:
"Helgen den 24 - 26 hos oss är en fyrlagsturnering, det fjärde laget blev klart igår. GAIK Väsby kommer då även att deltaga.
Visby möter GAIKEN på fredagen klockan 19:30, man möter Handen på Lördagen i Torvalla för det är Handen-dagen däruppe då så den matchen ska användas som lite dragplåster där klockan 15:00. Visby avslutar sen mot oss på Söndagen 12:00."


/mt

Kommentarer
billy säger:

Apropå drag på läktarna hur går fansrekryteringen till ibk fans

2007-06-25 @ 20:18:00
Marcus Thomasson säger:

Dessvärre inte framåt, vi har inte haft möte om det med styrelsen innan och det är svårt att få uppslutning ifrån folk i toma luften. Men alla är som sagt välkommna!

Ronny Carlsson säger:

Hej Markus!
Helgen den 24 - 26 hos oss är en fyrlagsturnering, det fjärde laget blev klart igår. GAIK Väsby kommer då även att deltaga.
Visby möter GAIKEN på fredagen klockan 19:30, man möter Handen på Lördagen i Torvalla för det är Handen-dagen däruppe då så den matchen ska användas som lite dragplåster där klockan 15:00. Visby avslutar sen mot oss på Söndagen 12:00.
Ja tänkte, du är så hängiven och ordnar med fans sidan vilket är kul så nu fick du lite info om den helgen, bra va! ;)

2007-06-27 @ 12:49:24
Marcus Thomasson säger:

Härligt Ronny, har alltid gillat dig och ditt lag!
Ni är verkligen goa gubbar! Lycka till i trean, så ses vi igen om två år! (i ettan)

2007-06-27 @ 14:17:21 URL: http://ibkfans.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback